Bagety jsou samozřejmě oblíbené u dětí, ale i u dospělých. Moje bezlepkové bagety jsou vláčné, plné semínek a chutnají opravdu velmi lahodně. Myslím, že nezasvěcený, nepozná, že se jedná o pečivo bez lepku.
Snadné, příprava i s pečením 2 hodiny
Bez lepku, vajec a bez masa, mléko se dá nahradit vodou nebo rostlinnou tekutinou
SUROVINY:
1 hrnek a něco navíc směsi bezlepkové mouky nebo koupeného mixu. Já jsme použila rýžovou, kukuřičnou, kokosovou, pohankovou.
1/2 bezlepkového droždí
4 lžíce mléka
1 lžička třtinového cukru
1 lžička soli
1 lžíce psyllia
1 lžíce bramborové vlákniny
2 lžíce Chia semínek
1 hrnek různých semínek (sezam, lněné semínko, slunečnicové semínko..)
voda dle potřeby
POSTUP:
Připravíme si kvásek. Vlažné mléko smícháme s droždím, přidáme cukr. Promícháme a necháme pod utěrkou vzejít. Trvá to asi 10 minut.
Chia semínka a Psyllium si necháme, každé zvlášť nabobtnat v 1/2 hrnku vody.
Do mísy smícháme všechny suché přísady.
Jakmile nám vzešel kvásek, přidáme jej k suchým přísadám. Dále přidáme psyllium, chia semínka, vodu a zpracujeme těsto.
Těsto musí být vláčné.
Necháme kynout asi 1 hodinu.
Jakmile je těsto vykynuté, uděláme bagety, které obalíme v semínkách.
Necháme péct cca. 30 minut.
Jakmile máme upečeno, necháme na mřížce vychladnout.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments