Rychlovka. K obědu nebo k večeři. Zvládne každý, i ten kdo normálně nevaří. Lilek není potřeba nechat vypotit.
Těstoviny jsem zvolila bezlepkové penne z rýžové mouky, ale ať si vyberete jakékoliv krátké těstoviny bez lepku, asi chybu neuděláte.
Pokud hledáte ověřené penne nebo cokoliv jiného bez lepku, koukněte do našeho 100 % bezlepkového eshopu.
Snadné, do 30 minut na stole
Bez lepku, bez laktózy, masa a vajec
SUROVINY pro 2 - 3 osoby:
1 lilek
hrst cherry rajčátek
jarní cibulka na ozdobu nebo bylinky
olivový olej
1 menší cibule (šalotka)
3 stroužky česneku
sůl, pepř
strouhaný parmezán dle chuti
Chybí vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
POSTUP:
Dáme si do velkého hrnce vodu, kterou osolíme a přivedeme k varu. Těstoviny uvaříme dle návodu.
Mezitím si omyjeme lilek a rajčata, nakrájíme lilek na sousta a rajčátka stačí přepůlit.
Nakrájíme očištěnou cibuli na jemné kostičky, česnek na plátky.
Na pánvi rozehřejme olivový olej a osmažíme nejdříve česnek a cibuli do růžova, následně přidáme lilek, osolíme a opepříme a necháme asi 2 minuty restovat. Lilek rád pije olivový olej, takže pozor na to. Snažíme se pracovat rychle, pánev musí být rozpálená. Lilek je nutné orestovat ze všech stran.
Nakonec přidáme rajčátka, ty stačí prohřát.
Uvařené těstoviny dáme do lilkové směsi, několikrát prohodíme na pánvi. Pokud nám to nejde, použijte vařečku:-). Já dávám do těstovin i asi hrst parmazánu a vše prohodím několikrát v pánvi, aby se chutě propojily.
Nakonec dozdobíme bylinkami nebo jarní cibulkou a parmazánem.
Pokud máte chuť na domácí bezlepkové těstoviny, zde naleznete recept pro inspiraci. Žádný strach je to jednoduché!
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comentarios