top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Famózní bezlepková PIZZA

Aktualizováno: 24. 3.

Moc jsem od tohoto mého výtvoru nečekala, ale nakonec vlastně chuťová bomba. Opět zvládne i začátečník. Prim hraje rýžová mouka natural a kombinuji s tapiokovou. Z hrnku pomleté rýže a 3 lžic tapioky budete mít 2 pizzy.


Jednu jsme si dali na chuť k lehké večeři a půlku těsta bez lepku jsem ještě dala do lednice. Myslím, že zítra bude ještě lepší. Těsto na tuto bezlepkovou pizzu je měkké, okraje jsou křupavé.


No tak šup, šup a do práce! Tato báječná bezlepková pizza stojí za trochu námahy!


Bezlepková pizza

  • Velmi snadné, příprava 15 minut, pokud si mouku namelete sami, pokud máte kupovanou, uspoříte čas. Kynutí cca. 1 hodina, pečení asi 25 minut.

  • Bez lepku, vajec, laktózy a bez masa


Pokud jste začátečníky v bezlepkovém pečení, připravili jsme pro Vás Balíček bezlepkového pekaře začátečníka, který obsahuje Psylium, Xantan, prášek do pečiva bez fosfátů a droždí.



Bezlepková pizza


SUROVINY na 2 bezlepkové pizzy:

  • 1 a 3/4 hrnku bezlepkové mouky, použila jsem tapiokovou, rýžovou jednalo se o rýži natural (poměr byl 1,5 hrnku rýžové a zbytek tapioková)

  • 1 lžička sušeného droždí

  • 1/2 lžičky soli (Himalájská)

  • 1/2 lžičky třtinové panely nebo jiného sladidla např. rýžového sirupu

  • 1 lžička Xantanu

  • 1 lžička Psylium

  • cca. 1 hrnek vlažné vody - postupně přiléváme

  • 2 lžíce olivového oleje

  • rajčatové sugo (rajčata, cibule, česnek, sůl), šunka, olivy, mozzarella nebe jiné sýry, zelenina, uzenina dle chutí


Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!


Bezlepková pizza


POSTUP PŘÍPRAVY bezlepkové pizzy:

  • Pokud máme mlýnek, umeleme si mouku.

  • Pokud mlýnek nemáme, odměříme si mouku.

  • Do mouky přidáme sůl, xantanovou gumu, psylium, panelu, droždí a dobře promícháme.

  • Dáme do kuchyňského robota (nebo do misky) a pomalu přiléváme vlažnou vodu a těsto zpracujeme. Těsto není ani tuhé ani tekoucí. Nakonec zapracujeme olivový olej.

  • Necháme kynout asi 45 minut v nádobě od robota, následně rozdělíme těsto na 2 stejné díly.

  • Těsto dáme na plech, já jsem ho rozetřela stěrkou (holt bezlepkové těsto), který máme vyložený pečícím papírem. Poklademe dle naší chuti a fantazie - zeleninou, uzeninou, rybou....

  • Sugo jsem si připravila sama. Je to snadné - 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 hrsti rajčátek a olivový olej. Osmažíme cibulku a česnek na olivovém oleji, pak přidáme rajčata, restujeme do měkka, osolíme a rozmixujeme. Potřeme pizzu a zdobíme dále dle chuti.

  • Troubu si necháme rozehřát na 220 °C a pečeme na plechu s pečícím papírem asi 25 minut.

  • Po upečení si necháme chutnat a budeme obdivovat, jak snadno se dá bezlepková pizza připravit!


Nemáte doma jedno-druhové bezlepkové mouky nebo třeba bavlněný BIO pytlík na chleba, ve kterém můžete Vaše bezlepkové chleby skladovat? Vyzkoušejte náš bezlepkový eshop.celikarna.cz



Přeji Vám úspěšné pečení!


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



2 339 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page