Po nějaké době jsem použila čerstvé droždí a měla jsem velkou radost, jak krásně kynulo. Bezlepkové houstičky byly baculaté a dobré i na druhý den.
Bezlepkovou směs jsem si namíchala sama a přidala jsem i moji novou favoritku BIO kaštanovou mouku z našeho eshopu.
Pokud hledáte BIO bezlepkový eshop, kde všechny vychytávky na bezlepkové pečení samozřejmě máme, můžete navštívit náš eshop.celiakarna.cz.
A pokud bydlíte v Praze, tak se zastavte v našem novém bezlepkovém obchodě v Holešovicích. Více informací zde.
Snadné, příprava 15 minut, kynutí asi 1 hodina, pečení cca. 30 minut
Bez lepku, laktózy a bez masa
SUROVINY na bezlepkové chlebové housky:
2 hrnky bezlepkové mouky, použila jsem: rýžovou, kaštanovou, pohankovou, bramborovou a jáhelnou
1/2 lžičky xantanu
1 vejce
1 lžička soli (Himalájská)
2 lžíce drceného lněného semínka
1/2 kostky čerstvého droždí
1 lžička medu
1 lžička octu
1 lžička kmínu
voda (vlažná) budeme přidávat postupně
Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
POSTUP přípravy na bezlepkové chlebové housky:
Necháme si vzejít kvásek - smícháme vlažnou vodu s medem, trochou mouky a droždím. Necháme droždí pracovat. Trvá to pár minut.
Smícháme suché přísady (mouka, xantan, sůl, semínka, kmín) a dáme do kuchyňského robota.
Do suchých přísad následně přidáme kvásek, vejce s octem (dávám je do vlažné vody) a zpracujeme těsto. Trvá to pár minut. Buď pracujeme v robotu nebo ručně:-).
Těsto necháme na teplém místě vykynout, mělo by zdvojnásobit svůj objem.
Následně si buď vypracujeme housky - uděláme kuličky nebo použijeme formu na housky popř. třeba na větší muffiny. Já jsem použila univerzální formu a housky vypadaly jako muffiny.
Pečeme v předem předehřáté troubě na 220 °C asi 30 minut.
Po upečení necháme na mřížce vystydnout.
A užijeme si parádní bezlepkové chlebové housky, které zvládne naprosto každý!
Nemáte doma jedno-druhové bezlepkové mouky nebo třeba bavlněný BIO pytlík na chleba, ve kterém můžete Vaše bezlepkové chleby skladovat? Vyzkoušejte náš bezlepkový eshop.celikarna.cz
Přeji Vám úspěšné pečení!
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Commentaires