top of page

Bezlepkové CIABATTA HOUSKY

Včera jsem se pustila do bezlepkového chleba se lněným semínkem a nepovedl se mi. Vznikl v něm kráter. Však to znáte, ne pokaždé, se dílo podaří. Vypadal sice krásně, tedy až do momentu rozkrojení.


Dneska jsem si udělala lilkový kaviár, recept přidám později, jedná se o tzv. kaviár pro chudé, ale to mi nevadí. Je osvěžující a pravý já stejně nerada. A tak jsem si říkala, že by se k tomu hodily křupavé bezlepkové Ciabatta housky.


A také, že jo. Jsou přímo delikatesní. Bezlepkové Ciabatta housky jsou výjimečně propečené, křupavé a uvnitř vláčné, jako by ani nebyly bezlepkové.


Pokud hledáte BIO bezlepkový eshop, kde všechny vychytávky na bezlepkové pečení samozřejmě máme, můžete navštívit náš eshop.celiakarna.cz.


A pokud bydlíte v Praze, tak se zastavte v našem bezlepkovém obchodě v Holešovicích na adrese: Šternberkova 1352/12, 170 00 Praha 7.

Otevřeno máme PO-PÁ: 10.00 - 18.00, SO: 09.00 - 12.00. Preferujeme platbu kartou.


  • Snadné, příprava 15 minut, kynutí asi 1 hodinu, pečení cca. 35 minut

  • Bez lepku, laktózy a bez masa


Bezlepkové CIABATTA HOUSKY

SUROVINY na bezlepkové Ciabatta housky:


Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!


Bezlepkové CIABATTA HOUSKY

POSTUP přípravy na bezlepkové ciabatta housky:

  • Psylium dáme do vody a počkáme, až se nám vytvoří gel. Trvá to asi minutu. Pokud máte mleté psylium doporučuji použít metličku, ať se vám neutvoří hrudky.

  • Smícháme suché přísady a dáme vše do kuchyňského robota nebo mísy.

  • Přidáme Psylium (gel) a vodu k suchým přísadám a zpracujeme těsto.

  • Těsto necháme na teplém místě vykynout, mělo by zdvojnásobit svůj objem.

  • Jakmile bude tak 2-násobné, rychle jsem ho ještě jednou prohnětla a rozválena válečkem na placku asi 1 cm vysokou. Tu jsem rozdělila na 4 ks. Moje Ciabattové housky jsou poměrně velké, myslím, že se nic nestane, pokud si uděláte 6 nebo dokonce 8 menších.

  • Bezlepkové Chiabatta housky dáme na plech s pečícím papírem. Necháme znova krátce kynout asi 10 minut, než se nám rozehřeje trouba na 220 °C. Peču v parní troubě, pokud ji nemáte, tak dejte na dno trouby nějakou pečící nádobu a naplňte ji vodou.

  • Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 35 minut. Troubu neotevíráme.

  • Po upečení necháme na mřížce vystydnout.


Bezlepkové CIABATTA HOUSKY

Nemáte doma jedno-druhové bezlepkové mouky nebo třeba bavlněný BIO pytlík na chleba, ve kterém můžete Vaše bezlepkové chleby skladovat? Vyzkoušejte náš bezlepkový eshop.celikarna.cz


Bezlepkové CIABATTA HOUSKY

Přeji Vám úspěšné pečení!


Už jste navštívili náš nový bezlepkový obchod v Praze?


Bezlepkový obchod Šternberkova 12, Praha 7

Adresa: Šternberkova 1352/12, 170 00 Praha 7 - Holešovice, Tramvaj: Veletržní palác, Metro: Vltavská

Po - Pá: 10.00 - 18.00, So: 9.00 - 12.00

Preferujeme platbu kartou.


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.


📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



661 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page