top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepkové HOUSKY

Vyzkoušela jsem novou (pro mne) variaci mixu bezlepkové mouky a také jsem se rozhodla použít místo mého oblíbeného xantanu, guarovou gumu.


Pokud pečete s xantanem, víte, že se těsto okamžitě zahustí, postačí docela malé množství a pozorovat se to skutečné dá i v přímém přenosu - má okamžitý efekt. Guarová guma toto kouzlo nepředvedla, ale i tak lehce těsto zahustila.


Bezlepkové housky se povedly dokonalé, byly dobré i na druhý den. U těsta, které není příliš husté, dávám houstičky do formy na větší muffiny. Jsou potom jedna jako druhá a to mi přijde docela fajn.


Jako obvykle jsem si nemohla pomoci a dala jsem do těsta moje oblíbená lněná semínka.


Pokud hledáte BIO bezlepkový eshop, kde všechny vychytávky na bezlepkové pečení samozřejmě máme, můžete navštívit náš eshop.celiakarna.cz.


A pokud bydlíte v Praze, tak se zastavte v našem novém bezlepkovém obchodě v Holešovicích na adrese: Šternberkova 1352/12, 170 00 Praha 7. Otevřeno máme PO-PÁ: 10.00 - 18.00, SO: 09.00 - 12.00.


Bezlepkové HOUSKY

  • Snadné, příprava 15 minut, kynutí asi 1 hodina, pečení cca. 30 minut

  • Bez lepku, laktózy a bez masa


SUROVINY na bezlepkové housky:

  • 2 hrnky bezlepkové mouky, použila jsem: 3/4 hrnku kukuřičné, 1/2 hrnku pohankové 1/4 hrnku sójové a 1/2 hrnku bramborové mouky

  • 1 lžička soli (Himalájská)

  • 1 lžička cukru

  • 1 lžička guarové gumy

  • 2 lžíce drceného lněného semínka

  • 1/2 balení sušeného droždí

  • 1 vejce

  • 1 lžíce jablečného octa

  • voda (vlažná) budeme přidávat postupně

  • bílý a černý sezam na posypání housek - můžete vynechat


Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!

Bezlepkové HOUSKY

POSTUP přípravy na bezlepkové housky:

  • Smícháme suché přísady a dáme vše do kuchyňského robota.

  • Postupně přilijeme vodu a zpracujeme pomocí robota těsto.

  • Těsto necháme na teplém místě vykynout, mělo by zdvojnásobit svůj objem.

  • Následně vytvarujeme z těsta koule a dáme je do formy na velké muffiny nebo housky. Pomůžeme si třeba kukuřičnou strouhankou, těsto samozřejmě lepí:-).

  • Pečeme v předem předehřáté troubě na 220 °C asi 25 - 30 minut.

  • Po upečení necháme na mřížce vystydnout.


Nemáte doma jedno-druhové bezlepkové mouky nebo třeba bavlněný BIO pytlík na chleba, ve kterém můžete Vaše bezlepkové chleby skladovat? Vyzkoušejte náš bezlepkový eshop.celikarna.cz


Přeji Vám úspěšné pečení!


Bezlepkové HOUSKY

Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.


📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



224 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page