Na tento bezlepkový recept jsem narazila na sociálních sítích, jen jsem na něj zapomněla a už jsem jej nedokázala dohledat. Tak jsem si to tedy složila po paměti.
Přiznám se, že jsem půl rozmixované čočky dala stranou na domácí bezlepkový Falafel. Úplně jsem receptu nebo možné své paměti:-) nevěřila, ale jak vidíte housky se povedly jedna báseň.
Tento bezlepkový recept je zajímavý tím, že se vůbec nepoužije bezlepková mouka jen červená čočka, psylium a chia semínka a samozřejmě nějaké další ingredience.
Peču obvykle večer a v tomto případě tomu nebylo jinak. Bezlepkové housky jsou šťavnaté, měkké a vláčné i na druhý den.
Vyzkoušejte, stojí to za to!
Pokud hledáte BIO bezlepkový eshop, kde všechny vychytávky na bezlepkové pečení samozřejmě máme, můžete navštívit náš eshop.celiakarna.cz.
Velmi snadné, příprava 15 minut, nasáknutí čočky cca. 3 hodiny, pečení cca. 30 minut
Bez lepku, laktózy, vajec a bez masa - veganské.
SUROVINY:
1 hrnek červené čočky ideálně v BIO kvalitě
1/2 lžičky soli (Himalájská)
1 hrst chia semínek
Xantan 1/2 lžičky
1 mrkev
1 lžička octa
1 lžička olivového oleje
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky prášku do pečiva bez lepku
2 hrnky (přibližně) vlažné vody na namočení čočky
slunečnicová nebo jiná semínka
Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
Pokud jste začátečníky v bezlepkovém pečení, připravili jsme pro Vás Balíček bezlepkového pekaře začátečníka, který obsahuje Psylium, Xantan, prášek do pečiva bez fosfátů a droždí.
POSTUP:
Čočku dáme do vlažné vody a necháme asi 3 hodiny nasáknout.
Jamile máme hotovo vodu slijeme, přilijeme asi 1/2 skleničky čisté, ideálně filtrované vody a dáme do mixeru. Rozmixujeme na kaši.
Do této čočkové kaše dáme vše ostatní mimo sody a necháme cca. 30 minut odpočinout. Chia semínka a psylium pěkně nasáknou vodu.
Následně zapracujeme sodu a vytvarujeme koule, které vyválíme v semínkách a pečeme v předem předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.
Po upečení necháme na mřížce vystydnout.
Nemáte doma jedno-druhové bezlepkové mouky nebo třeba bavlněný BIO pytlík na chleba, ve kterém můžete Vaše bezlepkové chleby skladovat? Vyzkoušejte náš bezlepkový eshop.celikarna.cz
Přeji Vám úspěšné pečení!
A pokud jste ještě nevyzkoušeli moji Bavorskou pomazánku Obazda, vřele doporučuji!
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments