top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepkové HOUSKY z ovesných vloček

Aktualizováno: 2. 11. 2022

Na tyto housky vám postačí bezlepkové ovesné vločky, tvaroh a pár dalších drobností. Nevěřila jsem, že tento recept bude fungovat, ale překvapivě vše dopadlo dobře a housky jsou fenomenální.


  • Snadné, příprava 2 hodiny

  • Bez lepku, vajec a bez masa



Bezlepkové HOUSKY z ovesných vloček


SUROVINY:

  • 1 hrnek bezlepkových ovesných vloček

  • 1/2 balení sušeného droždí

  • 1/2 lžičky soli (Himalájská)

  • 1 balení tučného tvarohu

  • asi 1/4 hrnku vlažné vody (přilévejte postupně)



Bezlepkové HOUSKY z ovesných vloček


POSTUP:

  • Suroviny smícháme a utvoříme těsto, které není ani tuhé, ale ani tekuté.

  • Necháme kynout cca. 30 minut, poté vytvoříme koule a necháme kynout pod utěrkou dalších cca. 10 minut.

  • Troubu si předehřejeme na 190 °C a jakmile jsou housky vykynulé, dáme je na plech s pečícím papírem.

  • Jakmile máme hotovo, pečeme cca. 45 minut.


Po upečení necháme na mřížce vychladnout.



Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



1 844 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page