Na tyto housky vám postačí bezlepkové ovesné vločky, tvaroh a pár dalších drobností. Nevěřila jsem, že tento recept bude fungovat, ale překvapivě vše dopadlo dobře a housky jsou fenomenální.
Snadné, příprava 2 hodiny
Bez lepku, vajec a bez masa
SUROVINY:
1 hrnek bezlepkových ovesných vloček
1/2 balení sušeného droždí
1/2 lžičky soli (Himalájská)
1 balení tučného tvarohu
asi 1/4 hrnku vlažné vody (přilévejte postupně)
POSTUP:
Suroviny smícháme a utvoříme těsto, které není ani tuhé, ale ani tekuté.
Necháme kynout cca. 30 minut, poté vytvoříme koule a necháme kynout pod utěrkou dalších cca. 10 minut.
Troubu si předehřejeme na 190 °C a jakmile jsou housky vykynulé, dáme je na plech s pečícím papírem.
Jakmile máme hotovo, pečeme cca. 45 minut.
Po upečení necháme na mřížce vychladnout.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments