Nic jednoduššího neexistuje. Potřebujeme jen mungo fazole, ideálně v BIO kvalitě a nějaké koření. Pro fajnšmekry. Přidala jsem tam ještě špenát, spíše kvůli barvě, připadalo mi to takové neveselé:-).
Mungo fazole je potřeba nechat namočené, ideálně přes noc. Příště bych do těsta přidala ještě natrhanou petrželku pro umělecký dojem a možná kousky fety. Uvidíme...
Pokud hledáte potraviny bez lepku a výběrové BIO a Demeter kvalitě, koukněte do našeho 100 % bezlepkového eshopu.
Snadné, příprava - namočení přes noc + rozmixování a smažení
Bez lepku, bez laktózy (pokud nepoužijete Cottage), masa a vajec
SUROVINY bezlepkové LÍVANCE z munga pro cca. 4 osoby:
Chybí vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
POSTUP přípravy na bezlepkové LÍVANCE z munga:
Fazole mungo propláchneme a dáme do mísy s vodou. Já používám filtrovanou, je to z důvodu, že žijeme v Praze a vodovodní řad už něco pamatuje a dost často "voda neteče". Pak teče a to je něco - hnědo - červené cosi. Jelikož filtrovací konvice se zanáší velmi rychle, odhaduji, že žádná hitparáda to s naší vodou asi nebude. Nicméně. Pokud kohoutkové vodě věříte, dejte kohoutkovou nebo balenou. Mungo necháme přes noc namočené.
Na druhý den slijeme vodu a mungo propláchneme, dáme do mixeru, přidáme vodu (přiměřeně - raději méně, chceme mít těsto v hustotě na palačinky). Rozmixujeme společně se špenátem, solí a pepřem.
Smažíme bez tuku v lívanečníku, který má nepřilnavý povrch.
Podáváme s např. sýrem Cottage nebo třeba s tvarohovou pomazánkou. ozdobené bylinkami a semínky.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
コメント