Jedna z mých milých zákaznic mi doporučila nový obchod v Holešovicích, který je kousek od mého obchodu eshop.celiakarna.cz a jmenuje se: Bubenka maso - mléko - vejce.
Musela jsem samozřejmě jít na průzkum a byla jsem jako v ráji. Obchod je krásný a mají většinu věcí v BIO kvalitě a pan majitel je velmi příjemný.
Samozřejmě jsem nakoupila a hned také něco uvařila. Tentokrát bezlepkové masové koule z BIO hovězího se zelím a pečeným bramborem. Je to snadná záležitost. Koule se pekly na zelí, brambory sice v jiném pekáčku zvlášť, ale pak nakonec skončilo vše v jednom pekáči. Chuť super.
Tyto příjemné malé obchůdky mě baví a doufám, že se jim bude dařit.
Pokud hledáte BIO bezlepkový eshop, kde všechny vychytávky na bezlepkové pečení samozřejmě máme, můžete navštívit náš eshop.celiakarna.cz.
A pokud bydlíte v Praze, tak se zastavte v našem bezlepkovém obchodě v Holešovicích na adrese: Šternberkova 1352/12, 170 00 Praha 7.
Otevřeno máme PO-PÁ: 10.00 - 18.00, SO: 09.00 - 12.00. Preferujeme platbu kartou.
Snadné, příprava pár minut, pečení asi 50 minut.
Bez lepku a mléka
SUROVINY na bezlepkové masové koule (2 - 3 porce):
1/2 kg mletého hovězího masa v BIO kvalitě, můžete použít různé druhy mletého masa
řapíkatý celer asi 4 stonky
hrst hladkolisté petržele
1 vejce
sůl a pepř
1 hrnek kysaného zelí nebo 1 balení z obchodu
5 dobře omytých brambor
trocha olivového oleje
asi 1 lžička kmínu
Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
POSTUP přípravy na bezlepkové masové koule:
Necháme okapat zelí. Omyjeme si brambory a ty poté nakrájíme na klínky. Osolíme, pokmínujeme, lehce zakápneme olivovým olejem a dáme do trouby na 200 °C péct.
Maso si pomeleme nebo jako já, koupíme v BIO obchodě. Dáme do mísy.
Celer si nakrájíme na jemné kostky, petrželku nasekáme také ideálně najemno.
Přidáme k masu. Dále si k masu vyklepneme vejce, osolíme a opepříme a vše dobře propracujeme, nejlépe rukama. Vytvarujeme kuličky.
Do pekáče si dáme na dno okapané zelí a na zelí poklademe masové kuličky. Dáme vše do trouby k bramborám, ty se nám již pečou.
Jakmile budou brambory téměř hotové, dáme je k masu se zelím a už jen krátce společně necháme péct, ať se nám propojí chutě.
Brambory jsem nepekla společně se zelím záměrně, protože by mohly zůstat tvrdé. Je to jako u kyselice. Ta kyselost zabrání bramborám se uvařit do měkka:-). Takže raději takhle.
Podáme jako hlavní chod all in one! Dobrou chuť.
Nemáte doma jedno-druhové bezlepkové mouky nebo třeba bavlněný BIO pytlík na chleba, ve kterém můžete Vaše bezlepkové chleby skladovat? Vyzkoušejte náš bezlepkový eshop.celikarna.cz
Přeji Vám úspěšné pečení!
Už jste navštívili náš nový bezlepkový obchod v Praze?
Adresa: Šternberkova 1352/12, 170 00 Praha 7 - Holešovice, Tramvaj: Veletržní palác, Metro: Vltavská
Po - Pá: 10.00 - 18.00, So: 9.00 - 12.00
Preferujeme platbu kartou.
Virtuální prohlídka
A pokud se chcete po obchodě virtuálně projít a dozvědět se nějaké informace o bezlepku nebo třeba o tom, co to je kvalita Demeter, podívejte se na podcast bezlepkářek, které obchod navštívily a natočily asi 30 minutové video. Najdete níže nebo třeba na instagramu @bezlepkarky_podcast.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments