top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepkové MASOVÉ KOULE se zelím a pečenými brambory

Aktualizováno: před 13 minutami

Jedna z mých milých zákaznic mi doporučila nový obchod v Holešovicích, který je kousek od mého obchodu eshop.celiakarna.cz a jmenuje se: Bubenka maso - mléko - vejce.


Musela jsem samozřejmě jít na průzkum a byla jsem jako v ráji. Obchod je krásný a mají většinu věcí v BIO kvalitě a pan majitel je velmi příjemný.


Samozřejmě jsem nakoupila a hned také něco uvařila. Tentokrát bezlepkové masové koule z BIO hovězího se zelím a pečeným bramborem. Je to snadná záležitost. Koule se pekly na zelí, brambory sice v jiném pekáčku zvlášť, ale pak nakonec skončilo vše v jednom pekáči. Chuť super.

Bezlepkové MASOVÉ KOULE se zelím a pečenými brambory

Tyto příjemné malé obchůdky mě baví a doufám, že se jim bude dařit.


Pokud hledáte BIO bezlepkový eshop, kde všechny vychytávky na bezlepkové pečení samozřejmě máme, můžete navštívit náš eshop.celiakarna.cz.


A pokud bydlíte v Praze, tak se zastavte v našem bezlepkovém obchodě v Holešovicích na adrese: Šternberkova 1352/12, 170 00 Praha 7.

Otevřeno máme PO-PÁ: 10.00 - 18.00, SO: 09.00 - 12.00. Preferujeme platbu kartou.


  • Snadné, příprava pár minut, pečení asi 50 minut.

  • Bez lepku a mléka

Bezlepkové MASOVÉ KOULE se zelím a pečenými brambory

SUROVINY na bezlepkové masové koule (2 - 3 porce):

  • 1/2 kg mletého hovězího masa v BIO kvalitě, můžete použít různé druhy mletého masa

  • řapíkatý celer asi 4 stonky

  • hrst hladkolisté petržele

  • 1 vejce

  • sůl a pepř

  • 1 hrnek kysaného zelí nebo 1 balení z obchodu

  • 5 dobře omytých brambor

  • trocha olivového oleje

  • asi 1 lžička kmínu

Bezlepkové MASOVÉ KOULE se zelím a pečenými brambory

Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!


POSTUP přípravy na bezlepkové masové koule:

  • Necháme okapat zelí. Omyjeme si brambory a ty poté nakrájíme na klínky. Osolíme, pokmínujeme, lehce zakápneme olivovým olejem a dáme do trouby na 200 °C péct.

  • Maso si pomeleme nebo jako já, koupíme v BIO obchodě. Dáme do mísy.

  • Celer si nakrájíme na jemné kostky, petrželku nasekáme také ideálně najemno.

  • Přidáme k masu. Dále si k masu vyklepneme vejce, osolíme a opepříme a vše dobře propracujeme, nejlépe rukama. Vytvarujeme kuličky.

  • Do pekáče si dáme na dno okapané zelí a na zelí poklademe masové kuličky. Dáme vše do trouby k bramborám, ty se nám již pečou.

  • Jakmile budou brambory téměř hotové, dáme je k masu se zelím a už jen krátce společně necháme péct, ať se nám propojí chutě.

  • Brambory jsem nepekla společně se zelím záměrně, protože by mohly zůstat tvrdé. Je to jako u kyselice. Ta kyselost zabrání bramborám se uvařit do měkka:-). Takže raději takhle.


Podáme jako hlavní chod all in one! Dobrou chuť.

Bezlepkové MASOVÉ KOULE se zelím a pečenými brambory

Nemáte doma jedno-druhové bezlepkové mouky nebo třeba bavlněný BIO pytlík na chleba, ve kterém můžete Vaše bezlepkové chleby skladovat? Vyzkoušejte náš bezlepkový eshop.celikarna.cz

Přeji Vám úspěšné pečení!


Bezlepkové MASOVÉ KOULE se zelím a pečenými brambory

Už jste navštívili náš nový bezlepkový obchod v Praze?

Bezlepkový obchod Šternberkova 12, Praha 7

Adresa: Šternberkova 1352/12, 170 00 Praha 7 - Holešovice, Tramvaj: Veletržní palác, Metro: Vltavská

Po - Pá: 10.00 - 18.00, So: 9.00 - 12.00

Preferujeme platbu kartou.


Virtuální prohlídka

A pokud se chcete po obchodě virtuálně projít a dozvědět se nějaké informace o bezlepku nebo třeba o tom, co to je kvalita Demeter, podívejte se na podcast bezlepkářek, které obchod navštívily a natočily asi 30 minutové video. Najdete níže nebo třeba na instagramu @bezlepkarky_podcast.



Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.


📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



3 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page