top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepkové MUFFINY slané

Aktualizováno: 10. 12. 2023

Byli jsme pozváni ke kamarádům na večeři a jelikož Francesco je Ital, bylo to samozřejmě fenomenální. Inspirovala jsem se jeho slanými bezlepkovými muffiny, které jsou nesmírně jednoduché a velmi chutné. Je v nich minimum mouky, použila jsem jen asi 2 lžíce a to tapiokové.


Člověku to už ani nepřijde, že hledání kvalitních potravin bez lepku je v podstatě velké dobrodružství nebo pro "nováčky", bohužel frustrace.


Franci měl nejenom "zápas" s bezlepkovou moukou, která se samozřejmě chová úplně jinak, než běžná, ale jak jinak, kluci pochopili, že nakupování kvalitního, např. pečiva bez lepku, je téměř detektivní práce. A to bydlíme v Praze. Nechci si ani představovat, co se dá najít, bezlepkového, v nějakém vesnickém konzumu. Snad se doba posunula.


A tak mi mezi řečí prozradili, že se vůbec nediví, že si člověk raději pořídí vlastní bezlepkový eshop:-).


Nakoupit můžete zde eshop.celiakarna.cz.


  • Velmi snadné, příprava 15 minut, pečení asi 30 minut.

  • Bez lepku a masa.


Bezlepkové muffiny slané


SUROVINY na bezlepkové muffiny:

  • 2 lžíce bezlepkové mouky, použila jsem tapiokovou

  • 1/2  lžičky soli (Himalájská)

  • 1 lžíce lněných semínek mleté nebo drcené

  • 1 cuketa

  • 1 velké rajče

  • 2 vejce

  • pepř dle chuti

  • feta nakrájená na kostky, podle chuti, já jsem dala asi 1/2 hrnku

  • nastrouhaný parmezán opět dle chuti, asi 2 lžíce


Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!



Bezlepkové muffiny slané

POSTUP:

  • Nachystáme si formičky na muffiny, pokud máme, samozřejmě. Já mám silikonové, nevymazávám, kdo chce vymaže.

  • Troubu si předehřejeme na 180 °C.

  • Omyjeme si rajče a cuketu, cuketu zbavíme jadérek a nakrájíme na malé kostky. Rajče jsem nechala se semínky a nakrájela také na kostky.

  • Nakrájíme fetu a nastrouháme parmezán.

  • Zeleninu promícháme s vejci, sýry a bezlepkovou moukou. Osolíme a opepříme.

  • Dáme do formiček a pečeme do zlatova, cca. 30 minut.

  • Podáváme teplé, vlažné nebo studené, třeba se zeleninovým salátem.

Pro "masožravce" můžeme přidat dobrou slaninu nebo šunku od kosti, jistě bude fajn přidat bylinky, sušená rajčata, olivy nebo třeba kurkumu, či jiné koření. Příště!


Nemáte doma jedno-druhové bezlepkové mouky nebo třeba bavlněný BIO pytlík na chleba, ve kterém můžete Vaše bezlepkové chleby skladovat? Vyzkoušejte náš bezlepkový eshop.celikarna.cz



Přeji Vám úspěšné pečení!



Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



1 041 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page