Perníčky pro ty, kdo nejsou pouze alergičtí na lepek, ale také na laktózu. Slaný karamel jsem udělala s kokosovým mlékem. Místo másla jsem použila rostlinný tuk - můžete použít třeba ne-máslo.
Perníčky jsem spojila slaným karamelem a ještě jsem jim dopřála koupel v hořké čokoládě. A aby toho nebylo málo, některé perníčky dostaly ještě kokosový nášup. Perníčky jsou ihned měkké!
Velmi snadné, příprava 20 minut, odležení 4 hodiny. pečení cca. 8 minut
Bez lepku, laktózy a masa
SUROVINY:
1 hrnek mixu arašídové, kokosové a kukuřičné mouky
2 lžíce tmavého třtinového cukru
1 lžička bezlepkového kypřícího prášku do perníku
1 lžička koření do perníku
2 vejce
1 lžička Xantanu
špetka soli
50 g - jsou to asi 2 pořádné lžíce - rostlinného tuku (změklý)
1 lžíce medu
1/2 balení čokolády na vaření
Kokos nebo třeba nasekané (namleté ořechy)
Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
SLANÝ KARAMEL
Recept na slaný karamel naleznete ZDE.
Není to nic složitého. Potřebujete jen cukr, kokosové mléko a sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY:
Z výše uvedených surovin vypracujeme nelepivé těsto. Bude samozřejmě nejdříve lepit, ale pomůžeme si podsypáním válu moukou.
Těsto dáme do potravinové folie a necháme odležet v lednici nebo někde v chladnu. Ideálně přes noc, ale postačí 4 hodiny.
Těsto rozválíme a vykrajujeme námi zvolené tvary.
Pečeme v předem rozehřáté troubě na 200 °C přibližně 8 minut. Po upečení necháme vychladnout, slepíme perníčky karamelem a vykoupeme v hořké čokoládě. Pokud máme rádi kokos, vyválíme v kokosu.
Perníčky jsou ihned měkké.
Pokud jste začátečníky v bezlepkovém pečení, připravili jsme pro Vás Balíček bezlepkového pekaře začátečníka, který obsahuje Psylium, Xantan, prášek do pečiva bez fosfátů a droždí.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments