Jelikož jsem chtěla dělat Tiramisu, musela jsem si samozřejmě také upéct domácí bezlepkové piškoty. Piškoty jsem upekla z kukuřičné mouky s lžící tapioky a myslím, že to je přesně ono. Jsou snadné.
A příště se můžete těšit na Tiramisu a ze zbývajících bílků jsem ještě upekla kokosovou roládu s tvarohem a malinami.
Snadné, doba přípravy těsta 10 min. + pečení cca. 10 - 15 minut, podle toho, jak vám peče trouba.
Bez lepku, laktózy a bez masa
Suroviny:
2 vejce
2 lžíce třtinového cukru nebo třeba třtinové panely (sušená třtinová šťáva)
špetka soli
3 lžíce bezlepkové mouky (2 kukuřičná, 1 tapioka)
na špičku nože kypřícího prášku z vinného kamene
Postup přípravy:
Troubu si předehřejeme na 170 °C a na plech dáme pečící papír.
Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky.
Žloutky vyšleháme do světlé pěny s cukrem.
V jiné míse vyšleháme se špetnou soli a vinného kamene tuhý sníh. Ideálně v robotu.
Následně opatrně přidáváme mouku, pak sníh a zase mouku, až zpracujeme vše.
Těsto dáme do cukrářského sáčku a stříkáme jej na pečící papír.
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut.
Necháme vychladnout na mřížce.
Dobrou chuť přeji!
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments