Bezlepkové těstoviny jsou jednoduché na přípravu a krevety také. Pokud si bezlepkové těstoviny připravíte do zásoby, máte chutnou a super rychlou večeři - do 30 minut jsou na stole. Pokud si potrpíme na čerstvé, bude to trvat o chvíli déle. Kdo nemá rád krevety, tak může použít třeba tofu.
Velmi snadné, příprava 30 minut
Bez lepku a laktózy.
SUROVINY na těstoviny:
3/4 hrnku tapiokového škrobu (pokud nemáte použijte kukuřičný nebo bramborový)
1/4 hrnku pohankové mouky
1 lžíce bramborové vlákniny
3 lžičky Xantanu
3 vejce
2 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky soli
POSTUP PŘÍPRAVY:
Smícháme suché přísady a přidáme rozšlehaná vejce a olej.
Zpracujeme těsto, které by se nemělo lepit. Pokud ano, přidáme mouku. Ideálně necháme pracovat robot.
Pokud máme strojek na nudle, zpracujeme zde. Pokud nikoliv, těsto rozválíme a nakrájíme na nudle nebo jiné tvary.
Vaříme v dobře osolené vodě cca. 2 minuty, pokud necháme nudle uschnout, bude to trvat déle.
SUROVINY na krevetovou pánev:
1 hrnek krevet (chlazené)
1 cibule
3 stroužky česneku
10 cm pórku
2 hrsti cherry rajčátek
sůl, pepř
olivový olej
POSTUP PŘÍPRAVY:
Nakrájíme si cibuli, pórek a česnek nasekáme. Omyjeme a rozpůlíme rajčátka.
Na pánev si dáme rozehřát olivový olej a přidáme česnek, cibuli a pórek. Restujeme asi minutu.
Následně přidáme krevety, které prohřejeme, osolíme je a opepříme.
Nakonec přihodíme rajčátka, která je velmi rychle orestujeme a můžeme promíchat s uvařenými těstovinami.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments