top of page

Bezlepkové VĚTRNÍKY

Bezlepkové větrníky pro mnohé z nás (včetně mě) mohou představovat nedostižnou metu, nicméně pokud jsem to zvládla já, musí se to podařit každému.


Odpalované těsto a ještě k tomu bezlepkové, co k tomu dodat.


Strašák. Ale žádný strach, ono to složitě jenom vypadá.


Pečení bezlepkových větrníků začalo to tím, že jsem si špatně přepočetla poměry - všechno si předělávám na hrnky a lžíce, vážení mě nebaví:-), nebo lépe řečeno napsala jsem si to správně, ale nějak jsem se prostě překoukla. Tz. dala jsem tam o 2/3 hrnku mouky méně. To jsem zjistila, až byly upečené.


A podívejte se na tu nádheru. Mouku jsem použila bezlepkovou světlou od Hammermühle. Koupit ji můžete u nás v eshopu nebo našem bezlepkovém obchodě.


Bezlepkové VĚTRNÍKY

Jelikož nemám ráda sladké, náplň je ze šlehaného tvarohu s nějakým francouzským sýrem s modrou plísní a bylinkami. Sýr jsem koupila v Delmartu, ale pokud máte doma nivu, tak bude také super.

Pokud hledáte BIO bezlepkový eshop, kde všechny vychytávky na bezlepkové pečení samozřejmě máme, můžete navštívit náš eshop.celiakarna.cz.


A pokud bydlíte v Praze, tak se zastavte v našem bezlepkovém obchodě v Holešovicích na adrese: Šternberkova 1352/12, 170 00 Praha 7.

Otevřeno máme PO-PÁ: 10.00 - 18.00, SO: 09.00 - 12.00. Preferujeme platbu kartou.


A tam ty dobroty také peču:-).


  • Snadné až mírně pokročilé, příprava 5 minut, odpalování těsta asi 10 minut, pečení 20 minut.

  • Bez lepku a bez masa

Bezlepkové VĚTRNÍKY

SUROVINY na bezlepkové větrníky:

  • 1 hrnek vody

  • 1 hrnek bezlepkové mouky, světlý mix od Hammermühle

  • 1/2 lžička soli

  • 1/2 lžičky cukru

  • asi 3 cm másla

  • 5 vajec (M)


Bezlepkové VĚTRNÍKY

SUROVINY na krém do bezlepkových větrníků:

  • 1 balení sýra s modrou plísní

  • 1 balení tučného tvarohu

  • pepř

  • bylinky dle chuti


Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!


Bezlepkové VĚTRNÍKY

POSTUP přípravy na bezlepkové větrníky a krém:

  • V hrnci si rozpustíme vodu s máslem, cukrem a solí. Přivedeme k varu a přidáme mouku.

  • Dřevěnou vařečkou mícháme vzniklé těsto, začne se nám na dně dělat takový bílý povlak. Moc jsem se s tím nepárala, míchala jsem asi 2 minuty.

  • Těsto poté odstavíme ze sporáku a necháme dojít do pokojové teploty.

  • Do vychladlého těsta zašleháme vejce a to pěkně jedno po druhém.

  • Předehřejme si troubu na 220 °C.

  • Na plech s pečícím papírem stříkáme větrníky nebo jiné tvary. Můžeme dělat Eclair nebo mini větrníčky.

  • Pečeme cca. 20 minut a neotevíráme troubu!

  • Po upečení dáme na mřížku a necháme vystydnout.

  • Mezitím si nastrouháme sýr, vyšleháme s tvarohem a nakonec přidáme bylinky.

  • Vychladlé větrníky rozřízneme a naplníme (cukrářským sáčkem) a můžeme si užívat bezlepkových větrníků.


Kdo preferuje sladkou chuť, krém se dá připravit pudingový, čokoládový, máslový nebo třeba si ušleháte šlehačku s trochou cukru a dozdobíte ovocem. Fantazii se meze nekladou.


Bezlepkové VĚTRNÍKY

Nemáte doma jedno-druhové bezlepkové mouky nebo třeba bavlněný BIO pytlík na chleba, ve kterém můžete Vaše bezlepkové chleby skladovat? Vyzkoušejte náš bezlepkový eshop.celikarna.cz


Mám i nějaká videa, tak je přidám - postupně:-).


Přeji Vám úspěšné pečení!


Už jste navštívili náš nový bezlepkový obchod v Praze?


Bezlepkový obchod Šternberkova 12, Praha 7

Adresa: Šternberkova 1352/12, 170 00 Praha 7 - Holešovice, Tramvaj: Veletržní palác, Metro: Vltavská

Po - Pá: 10.00 - 18.00, So: 9.00 - 12.00

Preferujeme platbu kartou.


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.


📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



261 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page