top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepkový CHLÉB, který se vždy povede

Tento chléb je variace na mé klasické 3-hrnkové bezlepkové chleby, které peču vlastně s různými odměnami téměř pořád. Pro tentokrát jsem přidala hrst chia semínek. Povedl se báječně a zůstal ve výborné kondici 3 dny.


Pokud hledáte BIO bezlepkový eshop, kde všechny vychytávky na bezlepkové pečení samozřejmě máme, můžete navštívit náš eshop.celiakarna.cz.


  • Velmi snadné, příprava 15 minut, pokud si mouku namelete sami, pokud máte kupovanou, uspoříte čas. Kynutí asi 1 hodina a pečení cca. 1 hodina

  • Bez lepku, laktózy a bez masa



SUROVINY:


Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!



Bezlepkový CHLÉB, který se vždy povede


Pokud jste začátečníky v bezlepkovém pečení, připravili jsme pro Vás Balíček bezlepkového pekaře začátečníka, který obsahuje Psylium, Xantan, prášek do pečiva bez fosfátů a droždí.


POSTUP:

  • Pokud máme mlýnek, umeleme si mouku. Pokud nikoliv, odměříme si mouku.

  • Do mouky přidáme droždí, sůl, chia semínka, xantanovou gumu a dobře promícháme.

  • Do vody si dáme med a ocet (jablečný) a necháme rozpustit, nakonec přidáme vejce.

  • Vodu s vejce atd. přidáváme postupně, dle potřeby a nasákavosti mouky. Těsto není ani tuhé, ani tekuté.

  • Ke zpracování použijeme robot nebo pracujeme ručně.

  • Těsto jsem zpracovala v robotu a nechala jsem kynout v ošatce. Trvá to asi hodinu, těsto zvětší cca. 2 krát svůj objem.

  • Jakmile je těsto vykynuté, pečeme cca. 1 hodinu v troubě, předehřáté na 250 °C.

  • Na tento chléb jsem použila těžkou litinovou formu na pečení. Používám Le Creuset. Pokud o nákupu uvažujete, je to sice drahý špás, ale vydrží Vám celý život a asi ji zdědí ještě naše vnoučata. Formu je potřeba nechat nahřát i s víkem v troubě a teprve až poté, vložíme vykynuté těsto na bezlepkový chléb do pečící formy, přiklopíme víkem a pečeme 45 minut pod pokličkou. Následně víko sundáme a dopečeme do požadované barvy.

  • Po upečení necháme na mřížce vystydnout.


Bezlepkový CHLÉB, který se vždy povede

Nemáte doma jedno-druhové bezlepkové mouky nebo třeba bavlněný BIO pytlík na chleba, ve kterém můžete Vaše bezlepkové chleby skladovat? Vyzkoušejte náš bezlepkový eshop.celikarna.cz



Bezlepkový chléb, který se vždy povede


Přeji Vám úspěšné pečení!


A pokud jste ještě nevyzkoušeli moji Bavorskou pomazánku Obazda, vřele doporučuji!



Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



1 966 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page