Tentokrát ze 2 hrnků jedno-druhové bezlepkové mouky. Opět velmi jednoduché na přípravu, zvládne i naprostý začátečník.
Mouky jsou použila rýžovou, bramborovou, tapiokovou, kukuřičnou a tmavou prosnou. Použila jsem i vejce.
Krásně kynul a nádherně voní. Je měkký a vláčný i 3 den.
Velmi snadné, příprava 15 minut, pokud si mouku namelete sami, pokud máte kupovanou, uspoříte čas. Kynutí asi 1 hodina a pečení cca. 45 minut
Bez lepku, laktózy a bez masa
SUROVINY na bezlepkový chléb:
2 hrnky bezlepkové mouky, použila jsem rýžovou, bramborovou, tapiokovou, kukuřičnou a tmavou prosnou. V poměru - nejvíce rýžové, pak tapioka, bramborová, prosná a nejméně kukuřičné
2 lžičky sušeného droždí
1 lžička soli (Himalájská)
Xantan 1 lžička
1 lžička cukru (panela)
1 lžíce octa
1 vejce
1 lžíce olivového oleje
1 hrnek (přibližně) vlažné vody, přidáváme postupně
Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
Pokud jste začátečníky v bezlepkovém pečení, připravili jsme pro Vás Balíček bezlepkového pekaře začátečníka, který obsahuje Psylium, Xantan, prášek do pečiva bez fosfátů a droždí.
POSTUP:
Pokud máme mlýnek, umeleme si mouku. Pokud nikoliv, odměříme si mouku.
Do mouky přidáme droždí, sůl, cukr, xantanovou gumu a dobře promícháme.
Do vody si rozklepneme vejce a přidáme olivový olej a ocet.
Tekutinu přidáváme postupně, dle potřeby a nasákavosti mouky. Těsto není ani tuhé, ani tekuté.
Ke zpracování použijeme robot nebo pracujeme ručně.
Těsto jsem zpracovala v robotu a nechala jsem kynout v toustové formě. Trvá to asi hodinu, těsto zvětší cca. 2 krát svůj objem.
Jakmile je těsto vykynuté, pečeme cca. 45 minut v troubě, předehřáté na 230 °C.
Po upečení necháme na mřížce vystydnout.
Nemáte doma jedno-druhové bezlepkové mouky nebo třeba bavlněný BIO pytlík na chleba, ve kterém můžete Vaše bezlepkové chleby skladovat? Vyzkoušejte náš bezlepkový eshop.celikarna.cz
Přeji Vám úspěšné pečení!
A pokud jste ještě nevyzkoušeli moji Bavorskou pomazánku Obazda, vřele doporučuji!
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comentários