top of page

Bezlepkový CHLÉB z remosky

Aktualizováno: 2. 11. 2022

Jednoduchý, chutný a myslím, že i zdravý. Opět nepoužívám konvenční "směsky", ale míchám si mouky sama. Zkoušela jsem péct i v troubě, ale k remosce se opět vracím. Je to zajímavé, ale chléb je z ní prostě lepší.

  • Velmi snadné, příprava 2 hodiny

  • Bez lepku, vajec, laktózy a bez masa


Bezlepkový CHLÉB z remosky


SUROVINY:

  • 1 hrnek bezlepkové mouky. Použila jsem cizrnovou, kukuřičnou, tapiokovou a samozřejmě také mouku pohankovou.

  • 1/2 hrnku lněného semínka zlatého, lněného semínka hnědého, slunečnicové a dýňové semínko. Namícháte si dle libosti a klidně můžete přidat další druhy.

  • 1/2 balení sušeného droždí (bez lepku)

  • 1 lžička soli

  • 1 lžička Xantanu

  • vlažná voda asi 1 hrnek, budete přidávat postupně



Bezlepkový CHLÉB z remosky


POSTUP:

  • Smícháme všechny suché přísady a dáme do mísy robota.

  • Přidáme vlažnou vodu (postupně) a necháme těsto robotem zpracovat. Stačí 5 minut. Nebo můžeme zpracovat ručně.

  • Z těsta uděláme kouli a dáme do pomoučené ošatky, necháme na teplém místě kynout, asi 45 minut.

  • Jakmile je těsto vykynuté, pečeme cca. 1 hodinu. Já peču v remosce, pokud budete péct v troubě, tak si ji předehřejte na 220 °C.


Jakmile máme upečeno, necháme na mřížce vychladnout.


📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný chléb upéct a to krok za krokem.




Comentarios


© 2020-2025 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Matricaria Chamomilla s.r.o.

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, Jednatelka společnosti

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, DIČ: CZ 023 62 597 (plátce DPH) 

Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze   

Kontaktní e-mail: info@celiakarna.cz    

  • YouTube
  • Spotify
  • Celiakarna
  • Celiakarna.cz
bottom of page