top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepkový CHLÉB z remosky

Aktualizováno: 2. 11. 2022

Jednoduchý, chutný a myslím, že i zdravý. Opět nepoužívám konvenční "směsky", ale míchám si mouky sama. Zkoušela jsem péct i v troubě, ale k remosce se opět vracím. Je to zajímavé, ale chléb je z ní prostě lepší.

  • Velmi snadné, příprava 2 hodiny

  • Bez lepku, vajec, laktózy a bez masa


Bezlepkový CHLÉB z remosky


SUROVINY:

  • 1 hrnek bezlepkové mouky. Použila jsem cizrnovou, kukuřičnou, tapiokovou a samozřejmě také mouku pohankovou.

  • 1/2 hrnku lněného semínka zlatého, lněného semínka hnědého, slunečnicové a dýňové semínko. Namícháte si dle libosti a klidně můžete přidat další druhy.

  • 1/2 balení sušeného droždí (bez lepku)

  • 1 lžička soli

  • 1 lžička Xantanu

  • vlažná voda asi 1 hrnek, budete přidávat postupně



Bezlepkový CHLÉB z remosky


POSTUP:

  • Smícháme všechny suché přísady a dáme do mísy robota.

  • Přidáme vlažnou vodu (postupně) a necháme těsto robotem zpracovat. Stačí 5 minut. Nebo můžeme zpracovat ručně.

  • Z těsta uděláme kouli a dáme do pomoučené ošatky, necháme na teplém místě kynout, asi 45 minut.

  • Jakmile je těsto vykynuté, pečeme cca. 1 hodinu. Já peču v remosce, pokud budete péct v troubě, tak si ji předehřejte na 220 °C.


Jakmile máme upečeno, necháme na mřížce vychladnout.


📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný chléb upéct a to krok za krokem.




1 138 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page