Jednoduchý, chutný a myslím, že i zdravý. Opět nepoužívám konvenční "směsky", ale míchám si mouky sama. Zkoušela jsem péct i v troubě, ale k remosce se opět vracím. Je to zajímavé, ale chléb je z ní prostě lepší.
Velmi snadné, příprava 2 hodiny
Bez lepku, vajec, laktózy a bez masa
SUROVINY:
1 hrnek bezlepkové mouky. Použila jsem cizrnovou, kukuřičnou, tapiokovou a samozřejmě také mouku pohankovou.
1/2 hrnku lněného semínka zlatého, lněného semínka hnědého, slunečnicové a dýňové semínko. Namícháte si dle libosti a klidně můžete přidat další druhy.
1/2 balení sušeného droždí (bez lepku)
1 lžička soli
1 lžička Xantanu
vlažná voda asi 1 hrnek, budete přidávat postupně
POSTUP:
Smícháme všechny suché přísady a dáme do mísy robota.
Přidáme vlažnou vodu (postupně) a necháme těsto robotem zpracovat. Stačí 5 minut. Nebo můžeme zpracovat ručně.
Z těsta uděláme kouli a dáme do pomoučené ošatky, necháme na teplém místě kynout, asi 45 minut.
Jakmile je těsto vykynuté, pečeme cca. 1 hodinu. Já peču v remosce, pokud budete péct v troubě, tak si ji předehřejte na 220 °C.
Jakmile máme upečeno, necháme na mřížce vychladnout.
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný chléb upéct a to krok za krokem.
Comments