Inspiraci na tento recept jsem našla v nějakém časopise a nejdříve jsem si myslela, že to nemůže fungovat. Rýžové nudle se totiž namáčejí, ale nevaří, a to se mi zdálo divné. Vyzkoušela jsem to. A světe div se, úspěch se dostavil.
Recept je náročnější na suroviny, nicméně vše lze koupit ve Vietnamských večerkách, lépe zásobených supermarketech nebo třeba v Sapě.
Pro ty kdo nemají rádi tofu, můžete směle použít kuřecí maso nebo třeba krevety. Postup je stejný.
Snadné, příprava hodinu a něco, kvůli namáčení nudlí
Bez lepku a laktózy.
SUROVINY na 3 - 4 porce:
1 balení plochých rýžových nudlí
2 vejce
hrst arašídů (nesolené)
1 balení tofu (můžeme také použít kuřecí maso nebo třeba krevety)
rostlinný olej (ne olivový)
2 jarní cibulky
2 stroužky česneku
2 lžíce třtinového cukru
1 lžíce tamarindové pasty
3 lžíce rybí omáčky
3 lžíce sójové omáčky (bez lepku)
špetka soli
čerstvý koriandr a limetka na ozdobu
POSTUP PŘÍPRAVY:
Nudle si namočíme na cca. 45 - 60 minut do studené vody.
Nasekáme si arašídy na hrubší kusy a opražíme nasucho na pánvi. Poznáme, že je hotovo, jakmile začnou vonět. Rády se spálí, takže pozor na to!
Nakrájíme si tofu na sousta, jarní cibulky na větší kousky, česnek na plátky.
Vejce prošleháme se solí. Omáčky s pastou a cukrem si také prošleháme.
Rozehřejeme si pánev nebo work a na oleji restujte tofu do zlatova. Poté přidáme cibulky a česnek. Rychle restujeme. Vše dáme na stranu, vlijeme vajíčka, rychle promícháme, jakmile zbělají, přidáme scezené nudle.
Chvíli ještě restujeme a nakonec zalijeme omáčkami s cukrem a zasypeme částí arašídů. Zbytek si necháme na ozdobu.
Ihned podáváme. Dozdobíme arašídy a nasekaným koriandrem.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments