top of page

Bezlepkový PEČENÝ LILEK s česnekem

Aktualizováno: 2. 11. 2022

Hotovo během pár minut a nenáročné na suroviny. Stačí mít doma lilek, česnek a olivový olej a máte o večeři postaráno. Není potřeba mít žádné speciální suroviny, postupy nebo znalosti.


  • Velmi snadné, příprava 50 minut, včetně pečení

  • Bez lepku, vajec a laktózy.


Suroviny pro 2 osoby:

  • 1 lilek

  • sůl, pepř

  • 8 stroužků česneku

  • 4 lžíce olivového oleje


Bezlepkový PEČENÝ LILEK s česnekem


Postup přípravy:


  • Omyjeme si lilek a rozkrojíme jako na fotografii.

  • Česnek si očistíme a nakrájíme na plátky.

  • Do lilku uděláme hluboké zářezy ostrým nožem, ale ne skrz.

  • Dáme do pekáče, osolíme a opepříme a do zářezů dáme česnek.

  • Vše pokapeme olivovým olejem.

  • Dáme do remosky nebo trouby, kterou jsme si rozehřáli na 220 °C. Pečeme, až je lilek zlatý, trvá to asi 45 minut.


Bezlepkový PEČENÝ LILEK s česnekem


Můžeme podávat. Jako příloha se hodí bramborová kaše nebo třeba jen zeleninový salát.



Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



Comments


© 2020-2025 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Matricaria Chamomilla s.r.o.

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, Jednatelka společnosti

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, DIČ: CZ 023 62 597 (plátce DPH) 

Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze   

Kontaktní e-mail: info@celiakarna.cz    

  • YouTube
  • Spotify
  • Celiakarna
  • Celiakarna.cz
bottom of page