Místo vánočky, pokud se vám stejně jako mně, ne a ne podařit. Je hotov velmi rychle a jako obvykle můžeme experimentovat. Já jsem doma objevila datle, fíky a vlašské ořechy. Kombinace je to velmi chutná a není potřeba přemíra cukru.
Snadné, doba přípravy 20 minut. Pečení asi 45 minut.
Bez lepku a bez masa
Suroviny:
1 hrnek mouky (pohanková, kukuřičná a arašídová)
1/4 másla
hrst datlí (sušené)
hrst fíků (sušené)
2 hrsti vlašských ořechů
2 vejce
1/2 hrnku mléka
špetka soli
1 lžíce medu
2 lžíce tmavého třtinového cukru
1 lžička perníkového koření
1 lžička prášku do pečiva
máslo na vytření formy a kokos na vysypání
Postup přípravy:
Ořechy nasekáme nahrubo. Fíky a datle pokrájíme na sousta.
Troubu rozehřejeme na 190 °C, formu na pečení vymažeme máslem a vysypeme kokosem.
Do mísy robotu si dáme cukr, med a vejce a necháme šlehat do světlé pěny, poté přidáme změklé máslo.
Přidáme všechny zbylé suroviny. Začínáme suché, poté mokré a následně datle, fíky a ořechy nakonec. Dobře promícháme a dáme do pečící formy.
Pečeme asi 45 minut.
Na mřížce necháme vychladnout.
Chlebíček chutná výtečně doplněn o řecký jogurt nebo třeba namazán máslem.
Dobrou chuť přeji!
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comentarios