Koupila jsem si polohrubou rýžovou mouku a docela tápu, co s ní mám dělat. Vyzkoušela jsem tedy rýžový chléb z polohrubé mouky. Tentokrát jsem použila vejce, ale také jogurt. Kombinace není vhodná pro alergiky na vejce a laktózu. Myslím, že by se vejce nemuselo použít, ale nezkoušela jsem to.
A jako obvykle. Jedná se o testovací chléb pouze z 1 hrnku mouky. Pokud je vás více, zdvojnásobte množství surovin.
Je snadný na přípravu a vlastně i suroviny jsou dostupné. Vřele doporučuji.
Vynikají na snídani. Moje oblíbená kombinace "mazání" je žervé s pomerančovou marmeládou. Chutná báječně jako toust.
Velmi snadné, příprava 2 hodiny
Bez lepku a bez masa
SUROVINY:
1 hrnek bezlepkové mouky, smíchala jsem rýžovou polohrubou (90%), tapiokovou a kukuřičnou
1 vejce
2 lžičky sušeného droždí (bez lepku)
1 lžičky soli (Himalájská)
1 jogurt bílý
1 lžíce olivového oleje
1 lžička xanthanu
asi 1/2 hrnku vlažné vody
POSTUP:
Suché přísady dáme do mísy robota. V hrnku si smícháme mokré přísady - voda, vejce, jogurt a olej. Suché a mokré přísady dáme do robotu.
Robot necháme pracovat na střední rychlost, až nám vznikne polo-tuhé těsto. Nechala jsem robot pracovat asi 5 minut.
Následně těsto dáme do pečící formy a pod potravinářskou folii a utěrkou a necháme kynout. Trvá to asi 45 minut.
Jakmile je těsto vykynuté, pečeme cca. 1 hodinu v troubě, předehřáté na 220 °C.
Jakmile máme upečeno, necháme na mřížce vychladnout.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments