Tvaroh je asi moje nejoblíbenější surovina. Tvarohové dezerty, ať už pečené nebo rychlo-svačinky dělám poměrně často. Na tento jednoduchý tvaroháček se spíše hodí tvaroh v "kostce", ale už jsem ho dělala i z krabičkového a nic zásadního se nestalo.
Tvaroháčky dělám pokaždé jinak. Někdy rozmixuji ovoce, jindy zase přidám oříšky nebo ovoce vrstvím popř. posypu granolou či kakaem. Tento tvaroháček kombinuje sladké mango s nakyslou mučenkou. Domnívám se, že tyto dvě chutě se velmi dobře doplňují.
Osobně cukr (bílý) nepoužívám. Sladím většinou medem, čekankovým sirupem nebo agáve, nicméně je na vás, jaké sladidlo použijete.
Hotovo máme za pár minut, asi by byla škoda to nezkusit.
Velmi snadné, příprava 10 minut
Bez lepku, vajec a bez masa
SUROVINY na 3 - 4 skleničky:
1 tvaroh (kostka)
asi 1/2 balení smetany (tučná), pokud by se Vám zdál tvaroháček příliš pevný, přidejte. Občas místo smetany použiji také jogurt nebo udělám mix smetana jogurt. Experimentujte, každý má jinou chuť.
špetka soli
sladidlo dle Vaší volby, já jsem použila čekankový sirup
1 mango
2 mučenky
Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
POSTUP:
Tvaroh vyšleháme se smetanou, solí a sladidlem.
Mango si oloupeme a nakrájíme na kousky. Mučenku rozkrojíme.
Tvarohovou hmotu si rozdělíme na poloviny. Do jedné poloviny zašleháme mango. Můžeme rozmixovat (já jsem mixovala) nebo nechat nahrubo.
Do skleniček dáme na dno trochu manga a začneme vrstvit. Bílá hmota, mangová a zase bílá. Nebo jak budete chtít.
Jako poslední vrstvu jsem zvolila kousky manga a mučenku. Mučenku stačí vydlabat lžičkou, jde to snadno. Komu by se zdála mučenka málo sladká, může dosladit třeba medem nebo čekankou.
Skleničky dejte vychladit do lednice a můžete podávat.
Dobrou chuť přeji!
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments