Z bezlepkové pizzy jsem měla respekt. Jednou jsem se o ní pokusila a bylo to docela špatný:-). Opravdu se to nedalo jíst. Ale tentokrát byl výsledek překvapivě dobrý, až jsem první pizzu nestihla vyfotit, protože rychlostí blesku zmizela.
Je to jednoduchý recept a samozřejmě obložení pizzy záleží už jen na naší fantazii a chuťových preferencích. Pizza je chuťově vyvážená, měkká, ale na okrajích křupavá. Vyzkoušejte.
Snadné, příprava 1 hodinu
Bez lepku
SUROVINY na 1 velkou a 2 menší pizzy:
Těsto na pizzu:
1 1/2 hrnku bezlepkové mouky, já jsem použila jako základ rýžovou hladkou, 1 lžíci kukuřičné mouky a 2 lžíce mouky pohankové
1 balení sušeného droždí
1 lžička třtinového cukru
1 vejce
3/4 lžičky soli
2 lžíce olivového oleje
1 hrnek vody (podle potřeby)
Rajčatové sugo:
1 balení drcených rajčat
1/2 červené cibule
3 stroužky česneku
1 lžička třtinového cukru
1 lžička vinného octa
sůl a pepř
olivový olej
Obložení pizzy:
1/2 červené cibule
1 žampion
1 mozzarella
šunka
chorizo
lístky bazalky
POSTUP:
Těsto si připravíme smícháním suchých ingrediencí, vejce a vody. Olivový olej jsem přidala později, ale bylo to z důvodu, že jsem na něj zapomněla, nevím jestli by byl výsledek jiný, pokud bych olej zapracovala ihned.
Těsto necháme kynout asi 45 minut.
Mezitím si připravíme sugo, Nasekáme si cibuli a česnek. Orestujeme na olivovém oleji do zlatova a nakonec přidáme rajčata. Osolíme a opepříme, přidáme cukr a ocet. Necháme provařit asi 10 minut, poté necháme vychladnout.
Jakmile je těsto vykynulé, vyválíme na pečícím papíře do tenka. Je nutné si těsto i váleček pomoučit, jinak se vše bude lepit.
Těsto potřeme sugem, poklademe naše suroviny a pečeme v předem vyhřáté troubě na 220°C.
Ihned podáváme, ideálně se zeleninovým salátem.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments