Pečení sladkých koláčů a různých dezertů není moje silná stránka. A to z jednoho prostého důvodu. Nemám ráda sladké. No, ale znáte to. Já to sice nejím nebo velmi zřídka, ale okolí samozřejmě ano. Tak občas něco upeču.
Tento víkend chtěl můj syn Cupcakes. Tak jsem je tedy upekla. Použila jsem kokosovou mouku a ta dodala CC velmi lahodnou chuť. Nicméně na můj vkus jsou příliš sladké. Příště pokud budu CC znovu péct, uberu cukr a přidám Xantan.
Velmi snadné
Bez lepku a masa
SUROVINY:
1 hrnek mixu bezlepkové mouky. Já jsem použila rýžovou a kokosovou a trochu tapiokového škrobu.
1/2 hrnku třtinového cukru (ubrala bych, na můj vkus jsou příliš sladké)
1/4 másla - změklého
špetka soli
1/2 prášku do pečiva (bez lepku)
2 vejce
1/2 dl mléka
Postup přípravy:
Máslo s cukrem a špetkou soli vyšleháme do velmi světlé, téměř bílé barvy a krémové konzistence.
Následně zašleháme vejce, jedno po druhém. Poté přidáme mléko.
Zapracujeme mouku, do které jsme přidali prášek do pečiva.
Naplníme košíčky na Cupcakes asi do 1/3 a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200°C asi 20 minut.
Nakonec necháme vychladnou na mřížce.
Podáváme s řeckým jogurtem a s rozvarem z borůvek. Nebe třeba domácí marmeládou, ovocem, krémy z mascarpone apod. Prostě, na co máme chuť. Jogurt jsem nepřislazovala.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Kommentare