Dneska se mi opravdu daří. Konečně jsem si nakoupila bez potupné fronty v Lidlu a koupila jsem si krásných 10, opravdu ukázkových vajec. Všechno jsem si chtěla uklidit a v tom mi těch nádherných 10 vajec upadlo na zem. 2 přežila, ostatní, bohužel nikoliv. Tak jsem si udělala omeletu a zbytek jsem použila na domácí bezlepkové těstoviny. Pokud nemáte doma "vaječnou" farmu, tak vám budou stačit 3 vajíčka. Ostatní suroviny také vydělte dvěma.
Na přípravu domácí pasty bude ideální strojek na těstoviny. Pokud strojek nevlastníme, tak si pomůžeme samozřejmě válečkem a nožem. Můžeme si z těsta připravit takové těstoviny, které máte rádi. Fungují jak vlasové nudle, tak špagety nebo třeba tortelíny.
Nudle buď okamžitě uvaříme a nebo necháme usušit. Sušené potom vaříme kolem 8 minut v osolené vodě, čerstvé jsou hotové za chviličku.
Velmi snadné, příprava 30 minut
Bez lepku, laktózy a masa.
SUROVINY:
3/4 hrnku tapiokového škrobu (pokud nemáte použijte kukuřičný nebo bramborový)
1/4 hrnku ovesné mouky
1 hrnek následující mixu, stejné díly: pohanková, lupinová a bramborová mouka
6 lžiček Xantanu
6 vajec
4 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
POSTUP PŘÍPRAVY:
Smícháme suché přísady a přidáme rozšlehaná vejce a olej.
Zpracujeme těsto, které by se nemělo lepit. Pokud ano, přidáme mouku.
Pokud máme strojek na nudle, nudle, zpracujeme zde. Pokud nikoliv, těsto rozválíme a nakrájíme na nudle nebo jiné tvary.
Vaříme v dobře osolené vodě cca. 2 minuty, pokud necháme nudle uschnout, bude to trvat déle.
Nudle nebo jiné těstoviny, které jsme si připravili, používáme jako standardní těstoviny s lepkem. Chutnají velmi podobně, ale pozor na druhý den, už to není ono. Vaříme tedy porce, které sníme okamžitě.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments