top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepkové TĚSTOVINY

Aktualizováno: 4. 11. 2022

Velmi jednoduché na přípravu. Jsou vaječné a místo mouky se použije škrob. Já jsem použila tapiokový a bramborový, ale jistě nic nezkazíte, pokud použijete třeba kukuřičný. Jediná mouka - nejsem si jistá, zdali se to opravdu tak dá nazvat, je bramborová.


Nudle buď okamžitě uvaříme a nebo necháme usušit. Sušené potom vaříme kolem 8 minut v osolené vodě, čerstvé jsou hotové za chviličku. Musíme pracovat velmi rychle, velmi rády se rozvaří.


  • Velmi snadné, příprava 30 minut

  • Bez lepku, laktózy a masa.


SUROVINY:

  • 3/4 hrnku tapiokového škrobu

  • 3/4 hrnku bramborového škrobu

  • 3 lžíce bramborové mouky

  • 3 lžičky Xantanu

  • 3 vejce

  • 4 lžíce olivového oleje

  • 1 lžička soli


Bezlepkové TĚSTOVINY



POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Smícháme suché přísady a přidáme rozšlehaná vejce a olej.

  • Zpracujeme těsto, které by se nemělo lepit. Pokud ano, přidáme mouku. Ideálně necháme pracovat robot, pokud robot nemáme použijeme ruční pohon.

  • Pokud máme strojek na nudle, nudle, zpracujeme zde. Pokud nikoliv, těsto rozválíme a nakrájíme na nudle nebo jiné tvary.

  • Vaříme v dobře osolené vodě cca. 2 minuty, pokud necháme nudle uschnout, bude to trvat déle.


Nudle nebo jiné těstoviny, které jsme si připravili, používáme jako standardní těstoviny s lepkem. Chutnají velmi podobně, ale pozor na druhý den, už to není ono. Vaříme tedy porce, které sníme okamžitě.



Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



230 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page