Bezlepkové těstoviny jsou jednoduché na přípravu a vstřícné také k našemu rozpočtu. Tyto jsou s pohankovou moukou.
Jsou vaječné a musím říct, že jsou opravdu lahodné. Pokud se Vám domácí těstoviny nechtějí připravovat, můžete samozřejmě nakouknout do našeho bezlepkového eshopu, kde najdete různé druhy kvalitních bezlepkových těstovin, nicméně myslím, že to stojí minimálně za vyzkoušení.
Nudle buď okamžitě uvaříme a nebo necháme usušit. Sušené potom vaříme kolem 8 minut v osolené vodě, čerstvé jsou hotové za chviličku.
Velmi snadné, příprava 30 minut
Bez lepku, laktózy a masa.
SUROVINY na těstoviny bez lepku:
3/4 hrnku tapiokového škrobu (pokud nemáte použijte kukuřičný nebo bramborový)
1/4 hrnku pohankové mouky
1 lžíce bramborové vlákniny
3 lžičky xantanu
3 vejce
2 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky soli
Chybí vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
POSTUP PŘÍPRAVY bezlepkových těstovin:
Smícháme suché přísady a přidáme rozšlehaná vejce a olej.
Zpracujeme těsto, které by se nemělo lepit. Pokud ano, přidáme mouku. Ideálně necháme pracovat robot.
Pokud máme strojek na nudle, zpracujeme zde. Pokud nikoliv, těsto rozválíme a nakrájíme na nudle nebo jiné tvary.
Vaříme v dobře osolené vodě cca. 2 minuty, pokud necháme nudle uschnout, bude to trvat déle.
Nemáte doma jedno-druhové bezlepkové mouky nebo třeba bavlněný BIO pytlík na chleba, ve kterém můžete Vaše bezlepkové chleby skladovat? Vyzkoušejte náš bezlepkový eshop.celikarna.cz
Nudle nebo jiné těstoviny, které jsme si připravili, používáme jako standardní těstoviny s lepkem. Chutnají velmi podobně, ale pozor na druhý den, už to není ono. Vaříme tedy porce, které sníme okamžitě.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments