Tyto těstoviny jsou asi jedny z nejjednodušších těstovin, které můžete připravit. Kadeřávek je velmi zdravý a opravdu snadný na přípravu. Bezlepkové těstoviny si můžete podle mého receptu připravit i sami. Recept naleznete zde. Pokud ovšem nemáte čas, kupte dobré, bezlepkové v obchodě. Já jsem si oblíbila ty z Lidlu a máte večeři nebo oběd jedna, dvě.
Příprava 30 minut, snadné
Bez lepku, vajec a masa
SUROVINY (4 porce):
1 balení bezlepkových těstovin
1 balení čerstvého kadeřávku
1 cibule
2 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
2 lžíce parmezánu k podávání
POSTUP PŘÍPRAVY:
Dáme si vařit dobře osolenou vodu na těstoviny. A těstoviny připravíme podle návodu nebo si uvaříme naše čerstvé.
Mezitím si nakrájíme najemno, očistěnou cibuli, česnek na plátky. Kadeřávek opláchneme vodou, odstraníme tuhou část a zbytek nakrájíme na sousta.
Do hrnce dáme olivový olej, orestujeme krátce cibuli a česnek. Trvá to asi jednu minutu. Poté přidáme kadeřávek, vše dobře osolíme a opepříme, orestujeme a necháme prohřát.
K uvařeným těstovinám přidáme kadeřávkovou směs. Vše dobře promícháme přidáme parmezán a ihned podáváme.
My ke každému jídlu podáváme salát. Takže dle sezóny a chuti si připravte také salát.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments