top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepkové TĚSTOVINY se špenátem

Aktualizováno: 4. 11. 2022

Tyto těstoviny se špenátem jsou asi jedno z nejjednodušších jídel, kterém můžete vyčarovat za 30 minut a to i s přípravou salátu. Tentokrát jsem použila kukuřičné bezlepkové těstoviny, které jsem koupila normálně v supermarketu. Složení byla pouze kukuřičná mouka. Špenát jsem použila mražený, kdo chce, použije čerstvý.

  • Příprava 30 minut, snadné

  • Bez lepku, vajec a masa

SUROVINY (4 porce):

  • 1 balení bezlepkových těstovin

  • 1/2 balení mraženého špenátu (podle velikosti balení)

  • 1 cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 4 lžíce olivového oleje

  • sůl a pepř

  • 2 lžíce parmezánu k podávání


Bezlepkové TĚSTOVINY se špenátem


POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Dáme si vařit dobře osolenou vodu na těstoviny. A těstoviny připravíme podle návodu.

  • Mezitím si nakrájíme najemno očistěnou cibuli, česnek na plátky.

  • Do hrnce dáme olivový olej, orestujeme krátce cibuli a česnek. Trvá to asi jednu minutu. Poté přidáme špenát, vše dobře osolíme a opepříme, orestujeme a necháme prohřát.

  • K uvařeným těstovinám přidáme špenátovou směs. Vše dobře promícháme přidáme parmezán a ihned podáváme.

My ke každému jídlu podáváme salát. Takže dle sezóny a chuti si připravte také salát.


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



121 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page