Tyto těstoviny se špenátem jsou asi jedno z nejjednodušších jídel, kterém můžete vyčarovat za 30 minut a to i s přípravou salátu. Tentokrát jsem použila kukuřičné bezlepkové těstoviny, které jsem koupila normálně v supermarketu. Složení byla pouze kukuřičná mouka. Špenát jsem použila mražený, kdo chce, použije čerstvý.
Příprava 30 minut, snadné
Bez lepku, vajec a masa
SUROVINY (4 porce):
1 balení bezlepkových těstovin
1/2 balení mraženého špenátu (podle velikosti balení)
1 cibule
3 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
2 lžíce parmezánu k podávání
POSTUP PŘÍPRAVY:
Dáme si vařit dobře osolenou vodu na těstoviny. A těstoviny připravíme podle návodu.
Mezitím si nakrájíme najemno očistěnou cibuli, česnek na plátky.
Do hrnce dáme olivový olej, orestujeme krátce cibuli a česnek. Trvá to asi jednu minutu. Poté přidáme špenát, vše dobře osolíme a opepříme, orestujeme a necháme prohřát.
K uvařeným těstovinám přidáme špenátovou směs. Vše dobře promícháme přidáme parmezán a ihned podáváme.
My ke každému jídlu podáváme salát. Takže dle sezóny a chuti si připravte také salát.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments