top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepkový CHLÉB s mákem

Aktualizováno: 4. 11. 2022

Chléb obsahuje rozemletý mák a samozřejmě, jak je mým zvykem i různá semínka. Jedná se o chléb snadný a rychlý, ale také velmi výživný a chutný. Je připraven se sušeným droždím. Mouky jsem použila Quinnovou, pohankovou, rýžovou a tapiokový škrob.


  • Velmi snadné, příprava 2 hodiny

  • Bez lepku, vajec, laktózy a bez masa


SUROVINY:

  • 1 hrnek bezlepkové mouky, použila jsem rýžovou hladkou, tapiokovou, bramborovou vlákninu, quinnovou a pohankovou mouku. Pokud používáte bezlepkovou směs, tak ji samozřejmě můžete použít.

  • 1 balení sušeného droždí (bez lepku)

  • 1 lžička soli

  • 1 lžička Xantanu

  • 6 lžic lněného semínka (hnědé)

  • 6 lžic máku

  • hrnek různých semínek dle chuti

  • 1 lžička kokosového cukru (nemusí být)

  • voda asi 1 hrnek



Bezlepkový CHLÉB s mákem


POSTUP:

  • Umeleme si lněného semínko a mák. Já používám mlýnek na kávu, jde to velmi snadno, ale můžete použít jiný mlýnek nebo koupit vše již namleté.

  • Smícháme všechny suché přísady.

  • Přilijeme hrnek vlažné vody a necháme mixer nebo naše ruce zpracovat těsto.

  • Necháme kynout asi 1 hodinu. Ideálně v ošatce a pod utěrkou.

  • Jakmile je těsto vykynuté, pečeme cca. 1 hodinu. Já peču v remosce, pokud budete péct v troubě, tak si ji předehřejte na 220 °C.


Jakmile máme upečeno, necháme na mřížce vychladnout.


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page