Chléb obsahuje rozemletý mák a samozřejmě, jak je mým zvykem i různá semínka. Jedná se o chléb snadný a rychlý, ale také velmi výživný a chutný. Je připraven se sušeným droždím. Mouky jsem použila Quinnovou, pohankovou, rýžovou a tapiokový škrob.
Velmi snadné, příprava 2 hodiny
Bez lepku, vajec, laktózy a bez masa
SUROVINY:
1 hrnek bezlepkové mouky, použila jsem rýžovou hladkou, tapiokovou, bramborovou vlákninu, quinnovou a pohankovou mouku. Pokud používáte bezlepkovou směs, tak ji samozřejmě můžete použít.
1 balení sušeného droždí (bez lepku)
1 lžička soli
1 lžička Xantanu
6 lžic lněného semínka (hnědé)
6 lžic máku
hrnek různých semínek dle chuti
1 lžička kokosového cukru (nemusí být)
voda asi 1 hrnek
POSTUP:
Umeleme si lněného semínko a mák. Já používám mlýnek na kávu, jde to velmi snadno, ale můžete použít jiný mlýnek nebo koupit vše již namleté.
Smícháme všechny suché přísady.
Přilijeme hrnek vlažné vody a necháme mixer nebo naše ruce zpracovat těsto.
Necháme kynout asi 1 hodinu. Ideálně v ošatce a pod utěrkou.
Jakmile je těsto vykynuté, pečeme cca. 1 hodinu. Já peču v remosce, pokud budete péct v troubě, tak si ji předehřejte na 220 °C.
Jakmile máme upečeno, necháme na mřížce vychladnout.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments