Dezerty peču ze standardního polovičního množství, než je běžné. V naší domácnosti se sladké konzumuje velmi zřídka. Celý koláč je u nás, tedy plýtvání. Tento bezlepkový dort není přeslazený, ale velmi příjemně sladko-navinulý. Pokud jste větší rodina nebo máte rádi sladkosti, suroviny jednoduše vynásobte dvěma.
Snadné, příprava 1 hodina plus chlazení, nejlépe přes noc.
Bez lepku, vegetariánské
SUROVINY:
2 vejce
4 lžíce třtinového cukru
1 lžíce rostlinného oleje
1 lžíce pohankové mouky
1 lžíce rýžové mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 lžíce kakaa
1 špetka soli
kokos na vysypání pekáče a na ozdobu
Na krém budeme potřebovat:
1 tučný tvaroh
1 lžíce agávového sirupu
2 lžíce smetany na šlehání
1 lžíce másla
střik citronové šťávy
POSTUP PŘÍPRAVY:
Připravíme si dvě mísy. Do jedná dáme žloutky, cukr a olej, které vyšleháme dohladka.
Ve druhé míse, z bílků, špetky soli a lžičky cukru vyšleháme sníh.
Následně do žloutkové hmoty zamícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem a po lžíci zapracováváme sníh.
Do vymazaného pekáče máslem a vysypaným kokosem nebo nasekanými ořechy nalijeme těsto a pečeme při 180 °C asi 20 minut.
Korpus necháme vystydnout.
Na krém smícháme všechny suroviny do hladka. Máslo musí být změklé.
Korpus ve středu prořízneme a natřeme bohatě krém. Slepíme. Zbylý krém použijeme na natření celého dortu.
Posypeme kokosem a necháme chladit. Nejlépe přes noc, krásně se vše proleží a chutě se propojí.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments