top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepkový Vídeňský BRAMBOROVÝ SALÁT

Aktualizováno: 8. 11. 2022

Tento bramborový salát se u nás v rodině dělá od začátku minulého století. Moje babička byla původem z Rakouska a tento salát byl spojený s Vídní a samozřejmě s její původní vlastí. Takže vzpomínky na monarchii a na to, že se každý správný Rakušan jmenuje Procházka:-).

  • Snadné, příprava 1 hodina

  • Bez lepku, laktózy, vajec a masa

SUROVINY pro 4 osoby:

  • 8 salátových brambor

  • 4 šalotky

  • 3 kyselé okurky (nemusí být)

  • 1 dcl vývaru např. zeleninový

  • 2 lžíce octa

  • 2 lžíce třtinového cukru

  • sůl, pepř

  • hrst pažitky

Bezlepkový Vídeňský BRAMBOROVÝ SALÁT

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Jakmile jsou brambory vychlazené, oloupeme je a nakrájíme na plátky asi 4 mm. Osolíme, opepříme a dáme stranou. Nakrájíme si šalotku a okurky na kolečka.

  • Vývar s octem a cukrem přivedeme k varu, chvíli povaříme. Poté přidáme nakrájenou šalotku, kterou necháme asi 2 minuty povařit. Ochutnáme a případně dochutíme, buď octem, nebo cukrem. Zálivka by měla být sladko-kyselá.

  • Horkou zálivkou zalijeme brambory, dobře promícháme, necháme nasáknout. Nakonec, do vlažného salátu, přimícháme okurky a pažitku. Podáváme vlažný nebo vychlazený.

Skvěle se hodí k rybě nebo např. kuřecímu masu.



Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



135 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page