Tento bramborový salát se u nás v rodině dělá od začátku minulého století. Moje babička byla původem z Rakouska a tento salát byl spojený s Vídní a samozřejmě s její původní vlastí. Takže vzpomínky na monarchii a na to, že se každý správný Rakušan jmenuje Procházka:-).
Snadné, příprava 1 hodina
Bez lepku, laktózy, vajec a masa
SUROVINY pro 4 osoby:
8 salátových brambor
4 šalotky
3 kyselé okurky (nemusí být)
1 dcl vývaru např. zeleninový
2 lžíce octa
2 lžíce třtinového cukru
sůl, pepř
hrst pažitky
POSTUP PŘÍPRAVY:
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Jakmile jsou brambory vychlazené, oloupeme je a nakrájíme na plátky asi 4 mm. Osolíme, opepříme a dáme stranou. Nakrájíme si šalotku a okurky na kolečka.
Vývar s octem a cukrem přivedeme k varu, chvíli povaříme. Poté přidáme nakrájenou šalotku, kterou necháme asi 2 minuty povařit. Ochutnáme a případně dochutíme, buď octem, nebo cukrem. Zálivka by měla být sladko-kyselá.
Horkou zálivkou zalijeme brambory, dobře promícháme, necháme nasáknout. Nakonec, do vlažného salátu, přimícháme okurky a pažitku. Podáváme vlažný nebo vychlazený.
Skvěle se hodí k rybě nebo např. kuřecímu masu.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments