Brambory jsou samozřejmě velmi oblíbené mezi bezlepkáři a mají celou řadu využití. Od slaných koláčů, přes saláty, pečené a vařené brambory, v omáčkách nebo polévkách. Tento salát je svěží a hodí se jako příloha k masu a nebo třeba grilovanému lilku.
Velmi snadné, příprava 1 hodina
Bez lepku, laktózy, masa a vajec.
SUROVINY pro 4 osoby:
800 g salátových brambor
1 hrnek zeleného hrášku
½ hrnku zelených fazolek
hrst máty
2 lžíce majonézy
1 lžička dijonské hořčice
4 lžíce láku z okurek nebo 1 lžíce octu, 1 lžíce cukru a 3 lžíce vody
sůl, pepř
POSTUP PŘÍPRAVY:
Brambory uvaříme ve slupce do měkka a necháme vychladnout. Po vychladnutí nakrájíme na kostky, dáme do mísy, osolíme a opepříme.
Mátu nasekáme najemno.
Zálivku si připravíme z majonézy, láku, hořčice. Brambory zalijeme zálivkou, vše dobře promícháme a dáme do lednice odležet.
Skvěle se hodí k rybě nebo třeba drůbežímu steaku.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments