Je to recept pro kuchaře začátečníky a nebo pro ty kdo nemají čas a v lednici našli posledních pár brambor. Nezoufejte! I z takových základních surovin můžeme vymyslet velmi chutné jídlo. Pokud máme rádi mléčné výrobky, můžete si dát pečené brambory s kefírem, podmáslím nebo mlékem. Pro ty, kteří mají alergii na laktózu, lze doporučit samozřejmě produkty bez laktózy.
Snadné, příprava 5 minut, pečení cca. 30 min.
Bez lepku, vajec, laktózy a samozřejmě bez masa
SUROVINY (4 porce):
1 kg malých brambor
1 lžíce rozmarýnu, pokud máme sušený, jinak 2 větvičky čerstvého
6 lžic olivového oleje
sůl a pepř
POSTUP PŘÍPRAVY:
Brambory dobře opereme, slupku ponecháme. Pokud jsou větší, nakrájíme na půlky. Dáme do remosky nebo pekáče. V případě pečení v troubě si troubu rozehřejeme na 200 °C.
Osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem, pokapeme (důkladně) olivovým olejem, protřeseme a dáme péct.
Pečeme do zezlátnutí, trvá to přibližně 30 minut.
Brambory s rozmarýnem jsou vynikající jako příloha k masu nebo také lehká večeře se salátem, hummusem, guacamole, popř. Tvarohem, jogurtem, kefírem apod.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments