Polévka Bun je velmi snadná a může se podávat jako hlavní chod. Bun jsou rýžové nudle, které koupíme v dobře zásobeném supermarketu nebo třeba v Praze v Sapě. V případě, že nejíme maso, tak použijeme vývar zeleninový a maso nahradíme tofu nebo přidáme více zeleniny. Já smažím zeleninu na másle, ale samozřejmě je možné použít máslo bez laktózy nebo třeba arašídový olej.
Snadné, příprava včetně vaření vývaru 2 hodiny
Bez lepku, laktózy a vajec
SUROVINY PRO 4 OSOBY:
1 kg hovězího masa na vývar (včetně kostí)
200 g roštěnky
2 mrkve
2 petržele
2 kousky celeru
1 cibule
2 kuličky nového koření
4 kuličky černého pepře
sůl
2 jarní cibulky
hrst sekané petrželky
1/2 balení rýžových nudlí Bún
1 lžíce sójové omáčky (bez lepku) + k podávání
1 lžíce oleje (ne olivový)
3 l vody
1 lžíce másla (bez laktózy, pokud máme alergii)
POSTUP PŘÍPRAVY:
Do studené vody dáme omyté maso na polévku, přidáme kořenovou zeleninu (po 1 ks, zbytek necháme bokem) a koření. Vaříme pomalu, do změknutí masa.
Mezitím si nakrájíme roštěnku na velmi tenké plátky a necháme marinovat v sójové omáčce.
Nakrájíme si zbylou mrkev, petržel a celer na tenké plátky, které osmažíme na másle do zlatova. Dáme stranou. Nakrájíme si také na kolečka jarní cibulku a nasekáme petrželku.
Jakmile je vývar hotov, přecedíme jej, maso nakrájíme, kosti a vyvařenou zeleninu vyhodíme.
Nudle uvaříme dle návodu a roštěnku zprudka restujeme na oleji.
Polévku podáváme tak, že nudle dáme do talířů, přidáme restovanou zeleninu na másle, uvařené maso, zalijeme vývarem a dozdobíme petrželkou, jarní cibulkou a restovaným masem. Zakápneme sójovou omáčkou. Podáváme jako hlavní chod.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Komentarze