top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepkový CANDÁT

Aktualizováno: 3. 5.

Tak nějak vypadá náš typický oběd. Ryba s něčím. Většinou se zeleninou, rizotem, pohankou nebo třeba se salátem. Nemám ráda komplikované vaření. Všechno musí jít hladce a rychle, ideálně do 30 minut.


  • Velmi snadné, příprava 30 minut

  • Bez lepku a vajec.


Suroviny pro 2 osoby

Ryba:

  • 2 porce candáta

  • sůl, pepř

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 1 citron


Brambory s petrželí a brokolice:

  • 2 velké brambory

  • 1 petržel

  • 1 lžíce másla

  • 2 lžíce mléka

  • sůl, pepř

  • a ještě k tomu si připravíme brokolici


Bezlepkový CANDÁT

Postup přípravy:


Ryba:

  • Rybu si nakrájíme na porce, osolíme a opepříme, necháme odpočívat stranou. Osmažíme na pánvi potřené olivovým olejem, jakmile budeme mít hotovou kaši a brokolici.


Brambory a brokolice:

  • Zeleninu očistíme (brambory a petržel), nakrájíme na kousky a dáme do osolené vody, můžeme přidat kmín a uvaříme do měkka.

  • Jakmile je zelenina uvařená, zapracujeme máslo a mléko. Brambory tedy rozšťoucháme. Můžeme také rozmixovat pokud máme rádi kaši.

  • Stejně tak omyjeme brokolici, rozdělíme na růžičky a dáme ji do osolené vody. Já ji vařím tak, že počkám až voda začne vařit a sporák vypnu. Nechám asi 5 minut stát, pak vodu sliju a podávám.


My ještě přidáváme malý salát, ale samozřejmě nemusí být.



Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



75 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page