Tak nějak vypadá náš typický oběd. Ryba s něčím. Většinou se zeleninou, rizotem, pohankou nebo třeba se salátem. Nemám ráda komplikované vaření. Všechno musí jít hladce a rychle, ideálně do 30 minut.
Velmi snadné, příprava 30 minut
Bez lepku a vajec.
Suroviny pro 2 osoby
Ryba:
2 porce candáta
sůl, pepř
1 lžíce olivového oleje
1 citron
Brambory s petrželí a brokolice:
2 velké brambory
1 petržel
1 lžíce másla
2 lžíce mléka
sůl, pepř
a ještě k tomu si připravíme brokolici
Postup přípravy:
Ryba:
Rybu si nakrájíme na porce, osolíme a opepříme, necháme odpočívat stranou. Osmažíme na pánvi potřené olivovým olejem, jakmile budeme mít hotovou kaši a brokolici.
Brambory a brokolice:
Zeleninu očistíme (brambory a petržel), nakrájíme na kousky a dáme do osolené vody, můžeme přidat kmín a uvaříme do měkka.
Jakmile je zelenina uvařená, zapracujeme máslo a mléko. Brambory tedy rozšťoucháme. Můžeme také rozmixovat pokud máme rádi kaši.
Stejně tak omyjeme brokolici, rozdělíme na růžičky a dáme ji do osolené vody. Já ji vařím tak, že počkám až voda začne vařit a sporák vypnu. Nechám asi 5 minut stát, pak vodu sliju a podávám.
My ještě přidáváme malý salát, ale samozřejmě nemusí být.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments