Toto je recept na super zdravou, ale zároveň neskutečně chutnou snídani. Jedná se o fermentovanou kaši, která se nevaří, ale nechá se přes noc pracovat. Je nesmírně variabilní. Můžeme měnit dle naší chuti, sezóny nebo třeba podle toho, co nám právě roste na zahrádce nebo najdeme ve spíži.
Vločky jsem použila samozřejmě bezlepkové a mléko bylo rostlinné. Pochutnají si tedy i lidé, kteří jsou alergičtí na laktózu.
Snadné, doba přípravy 10 minut. Fermentování ideálně přes noc 8 - 12 hodin.
Bez lepku, vajec, laktózy a bez masa
Suroviny:
1/2 hrnku bezlepkových vloček
2 lžíce chia semínek
2 lžíce dýňových semínek
1 lžíce mandlí (neloupaných a nasekaných nahrubo)
2 lžíce kokosu
špetka soli
1 lžíce sušených borůvek
1 lžíce sušených malin
1 lžíce medu (dosladit si můžete dle chuti, jakmile bude kaše hotová)
1 hrnek mandlového mléka
špetka skořice
mandle, jablka a sušené ovoce na ozdobení
Postup přípravy:
Do mísy si dáme všechny přísady a dobře promícháme.
Přikryjeme potravinovou fólií.
Necháme na lince fermentovat přes noc cca. 8 - 12 hodin.
Ráno můžeme podávat, dozdobíme ovocem, semínky nebo ořechy a užijeme si parádní a zdravou snídani.
Dobrou chuť přeji!
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments