Původně jsem měla v plánu udělat halušky, ale vyšly mi chlupaté knedlíky. Připomnělo mi to Pelíšky, kdy místo Vídeňských knedlíků, vyšly noky.
Stane se. Ale zato se povedly ukázkově. Mouku jsem použila rýžovou a kukuřičnou.
💡 Zvládne každý, i ten, kdo knedlíky nebo vlastně vůbec nikdy, nic nevařil. Knedlíky jsme si dali s kysaným zelím a dozlatova vysmaženou slaninou. Vegetariáni samozřejmě mohou nahradit třeba smaženou cibulkou.
Velmi snadné, příprava 30 minut, včetně vaření
Bez lepku a laktózy.
Suroviny pro 2 - 3 osoby:
2 větší brambory
1 vejce
rýžová a kukuřičná mouka
2 lžíce oleje např. slunečnicový
sůl, pepř
1 balení kysaného zelí
1 cibule
lžička třtinového cukru (dá se vynechat)
anglická slanina
Postup přípravy:
Dáme si vařit velký hrnec vody, kterou dobře osolíme.
Scedíme kysané zelí, nakrájíme si cibulku najemno.
Do dalšího hrnce si dáme olej a jakmile je zahřátý, osmažíme cibulku do růžova. Následně přidáme zelí, osolíme, opepříme a pokud je zelí příliš kyselé, přidáme také cukr.
Zelí nejdříve rychle orestujeme a následně snížíme plamen a necháme svému osudu a vrhneme se na knedlíky.
Oloupeme brambory, které nastrouháme najemno. Vymačkáme přebytečnou vodu, přidáme vejce, osolíme a postupně přidáváme mouku, až je těsto ani tuhé, ani příliš řídké.
Vytvarujeme koule nebo lžící tvoříme třeba ty noky a dáme vařit do vroucí vody.
Mezitím si na suché pánvi, na sucho, opražíme slaninu do zlatova. Tuk slijeme.
Jakmile nám noky-knedlíky vyplavou, budou hotové.
Zelí a knedlíky dáme do mísy a ozdobíme slaninou. Ihned podáváme.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
댓글