Bezlepková DROŽĎOVÁ POMAZÁNKA
- Dagmar Matějková
- 10. 7. 2021
- Minut čtení: 1
Aktualizováno: 4. 11. 2022
Ano, já vím, někdo ji prostě nemá rád. Celá řada lidí tvrdí, že jim "smrdí". Může být, ale ona "smrdět" nebude, pokud se správně připraví. Droždí se musí nechat zrůžovět a potom bude vonět. Moje máma ji dělala občas, právě proto, že jsme byli rozděleni na dva tábory, jeden ji miloval a druhý nenáviděl. Já si ji tedy s chutí dám!
Velmi snadné, příprava 10 minut.
Bez lepku a masa.

SUROVINY:
1 balení droždí (čerstvé) mělo by být bezlepkové
1 lžíce másla
4 vejce
3 jarní cibulky
1 stroužek česneku
sůl, pepř a kdo má rád, tak přidá také kmín
cherry rajčátka, bylinky nebo salát na ozdobu a dobrý bezlepkový chléb k podávání. Zde jeden rychlý, jako inspirace.

POSTUP PŘÍPRAVY:
Nakrájíme si jarní cibulky a nasekáme česnek.
Máslo si necháme rozpustit a následně rozdrobíme droždí. Ano, nejdříve to nebude libá vůně, ale jakmile droždí začne růžovět, začne také vonět.
Jakmile se toto stane, tak přidáme cibulky a česnek a chvilku restujeme.
Nakonec přidáme vejce, okořeníme a vejce dobře s droždím rozmícháme. Vejce necháme srazit - nechceme je vysušit a můžeme podávat.
Dozdobíme bylinkami a můžeme podávat jak vlažnou, tak studenou.
Dobrou chuť!

Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comentários