Bezlepková OVESNÁ KAŠE
- Dagmar Matějková
- 4. 7. 2021
- Minut čtení: 1
Aktualizováno: 4. 11. 2022
Zbylo mi kokosové mléko. Jako správná hospodyně nevyhazuji potraviny, pokud to není nutné. Tak co s ním? Už delší dobu si čtu o různých fermentovaných potravinách - převážně zelenině. Kimči, kvašené zelí, okurky, řepa apod. Údajně mají mít blahodárné účinky pro náš organismus, převážně pro naše zažívání.
A stejně tak fermentované ovesné vločky. A ta kombinace s kokosovým mlékem je prostě fenomenální. Určitě vyzkoušejte. Je to jednoduché a velmi variabilní. Příště přidám jablka nebo třeba meruňky.
Snadné, doba přípravy 10 minut. Fermentování ideálně přes noc 8 - 12 hodin.
Bez lepku, vajec a bez masa

Suroviny:
1 hrnek bezlepkových vloček, je to odhadem, uvidíte sami, hustota by měla být jako ovesná kaše. Použila jsem Provita, ovesné vločky s klíčky, bez lepku.
špetka soli
1 bílý jogurt
1 hrnek kokosového mléka
1 lžíce Agávového sirupu, myslím, že nic nezkazíte medem nebo jiným sladidlem, které máte rádi, popř. vynecháte úplně.
špetka skořice
hrst sušených borůvek (opět jsem měla zbytek, nemusí být)
ořechy a ovoce dle chuti na ozdobení

Postup přípravy:
Do mísy si dáme všechny přísady a dobře promícháme.
Přikryjeme potravinovou fólií a přiklopíme talířem. Asi bude stačit jedno nebo druhé:-).
Necháme na lince fermentovat přes noc cca. 8 - 12 hodin.
Ráno můžeme podávat, dozdobíme ovocem, semínky nebo ořechy a užijeme si parádní a zdravou snídani.
Dobrou chuť přeji!

Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments