Hlívovka je naše klasika. Připravuji ji velmi často a na různé způsoby. Tato polévka je velmi sytá, může tedy posloužit jako velmi rychlá, ale chutná večeře nebo oběd, bez dalšího chodu. Hlíva bývá označována za super potravinu, takže pokud je to pravda, musíme toho využít.
Snadné, příprava 30 minut
Bez lepku, laktózy, vajec a bez masa
SUROVINY:
1 balení hlívy ústřičné
1 šalotka
2 stroužky česneku
2 brambory
hrst kadeřávku
sůl, pepř, kmín
malý rajčatový protlak
olivový olej
1 l vody nebo vývaru
POSTUP PŘÍPRAVY:
Zeleninu očistíme a nakrájíme.
Do hrnce si dáme olivový olej a jakmile je rozehřátý, přidáme nakrájenou cibuli, česnek a kmín. Restujeme asi minutu.
Poté přidáme brambory a hlívu. Restujeme opět asi minutu, dále přidáme rajčatový protlak, který rychle restujeme.
Osolíme, opepříme.
Zalijeme vodou nebo vývarem.
Vaříme, dokud nejsou brambory měkké, asi minutu před dokončením polévky, přidáme nakrájený kadeřávek.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comentários