Jako obvykle. Hrušek jsem koupila nějak mnoho a bylo mi je líto vyhodit. Džem se mi dělat nechtěl. Našla jsem doma další poklady. Jedno balení ořechů kešu, zbylou čokoládu na vaření a tak jsem se pustila do koláče. Je to něco ve stylu Brownies, ale v duchu, co dům dal.
Výsledek. Paráda. Je vynikající. Hruška s hořkou čokoládou je báječná chuťová kompozice, je vláčný a voňavý. Obsahuje pouhé 3 lžíce třtinového cukru a 1 lžíci mouky pohankové.
Snadné, doba přípravy 15 minut a pečení cca. 45 minut
Bez lepku a bez masa
Suroviny:
2 vejce
špetka soli
3 lžíce tmavého třtinového cukru
3 hrušky
1 balení ořechů kešu
1 lžíce pohankové mouky
kousek čokolády na vaření asi 1/4 balení
1 lžíce kakaa
1/2 prášku do pečiva
1 dl mléka
1 lžíce olivového oleje
kousek másla na vymazání pekáče a trocha kokosu na jeho vysypání
Postup přípravy:
Vejce si rozklepneme a rozdělíme na žloutky a bílky. Do robotu si dáme cukr, žloutky, špetku soli a vyšleháme do světlé pěny.
Dále si vyšleháme z bílků a soli tuhý sníh.
Mezitím si omyjeme hrušky, rozpůlíme si je a vyndáme jadérka.
Mléko si ohřejeme a necháme v něm rozpustit čokoládu.
Kešu si umeleme.
Nachystáme si pekáč, který vymažeme máslem, vysypeme kokosem a necháme si předehřát troubu na 190 °C.
Jakmile máme vyšleháno, přidáme ke žloutkům postupně ostatní suroviny a nakonec velmi opatrně zapracujeme sníh.
Těsto dáme do pekáče a poklademe na něj hrušky.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 190 °C asi 45 minut.
Necháme vystydnout a můžeme podávat.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments