Tento koláč vznikl náhodou. Měla jsem v úmyslu připravit kokosové palačinky, ale to jaksi nevyšlo. Prostě těsto se lepilo na pánev. Chtěla jsem těsto vyhodit, ale v tom se probudila moje „hospodárnost“. Tak jsme tedy upekli koláč. A nakonec se jednalo o velkou dobrotu. Samozřejmě bez lepku a téměř bez cukru.
Snadné, doba přípravy včetně pečení cca. 1 hodina
Bez lepku a masa
Suroviny:
3 vejce
1 hrnek bezlepkových muk (pohanková, kokosová)
3 lžíce máku
2 lžíce hnědého cukru
1 hruška
1 dl. mléka
1 lžíce kukuřičného škrobu
1/2 balení plátků mandlí
2 lžíce másla
špetka soli
Postup přípravy:
Omyjeme a nakrájíme si hrušku na malé kousky.
Vejce, mléko, sůl a cukr prošleháme.
Suché přísady promícháme a smícháme s tekutými. Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme mléko.
Nakonec přidáme hrušku, dobře promícháme a dáme do dortové formy, vymazané máslem a vysypané kokosem nebo třeba mletými ořechy.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut.
Necháme vychladnout na mřížce a podáváme se zakysanou smetanou nebo řeckým jogurtem.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments