Pozor! Toto kari je velmi pikantní. Ti, kteří ještě neochutnali thajskou nebo indickou kuchyni a nemají zkušenosti se silou zelené kari pasty, by měli zvážit, zda je tento recept pro ně vhodný.
Dovolím si doporučit, nejdříve navštívit dobrou restauraci, kde tyto pokrmy připravují Thajci nebo Indové a poté to vyzkoušejte doma. Ovšem jakmile si zvyknete na tuto delikátní chuť, stane se kari, v různých podobách, jistě vaším oblíbeným pokrmem.
Snadné, příprava 40 minut
Bez lepku, laktózy a vajec.
Suroviny:
4 kuřecí prsa
2 lžíce rostlinného oleje (ne olivový)
1 lžíce zelené kari pasty (běžně k dostání)
1 velká cibule
1 stroužek česneku
1 plechovka kokosového mléka
hrst čerstvého koriandru
Postup přípravy:
Prsa si nakrájíme na sousta.
Cibuli a česnek si nasekáme nahrubo. Rozehřejeme si olej, na kterém smažíme cibuli a česnek do zlatova. Přidáme kari pastu, kterou necháme rozvonět. Trvá to pár sekund.
Přidáme maso, které osolíme a opepříme. Chvíli maso opékáme a následně přilijeme kokosové mléko.
Stáhneme plamen a necháme asi 30 minut dusit. Jakmile je maso měkké, přidáme nasekaný koriandr a podáváme.
Ke kari se podává rýže basmati nebo třeba chléb nán.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments