Miluji kokos. Mám ráda jeho vůni, ale samozřejmě i chuť. Tento koláč je rychlý a voňavý. Zvládne každý. Pokud nemáte doma kokosovou mouku, nevadí. Není v receptu nutná, ale já vždy alespoň jednu lžíci přidávám. Je skvělá i do housek nebo chleba. Samozřejmě to nemůžeme přehnat.
Velmi snadné
Bez lepku a masa.
SUROVINY:
1 hrnek mixu bezlepkové mouky. Já jsem použila rýžovou, pohankovou, kokosovou a trochu tapiokového škrobu. Kdo kupuje bezlepkové mixy, použije ten na koláče.
1/2 hrnku třtinového cukru
1/2 hrnku strouhaného kokosu
1/4 másla - změklého
špetka soli
1/2 prášku do pečiva (bez lepku) a 1/2 lžičky Xantanu (pokud nemáme nevadí, ale může se nám koláč drolit)
3 vejce
1 balení 200 ml kokosového mléka, kdo by rád koláč tučnější použije kokosovou smetanu
máslo na vymazání formy a trocha kokosu na vysypání
Postup přípravy:
Máslo s cukrem a špetkou soli vyšleháme do velmi světlé, téměř bílé barvy a krémové konzistence.
Následně zašleháme vejce. Poté přidáme kokosové mléko.
Zapracujeme mouku, do které jsme přidali prášek do pečiva a Xantan. Nakonec zapracujeme kokos.
Nalijeme do vymazané máslem a kokosem vysypané formy. Pečeme při 180°C asi 45 minut.
Nakonec necháme vychladnou na mřížce.
Skvělý koláč na snídani. Doplňuji o jogurt a ovoce.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Комментарии