Tento recept nepatří asi k nejzdravějším, protože se samozřejmě smaží. Pro jednou se asi nic nestane. Musím říct, že tato verze bramboráku chutná báječně a chuťově mě pozitivně překvapil. Bramborák je šťavnatý a s dipem chutná znamenitě.
Jak už jsem se zmínila u ostatních receptů z Asie, pšeničná mouka zde není takové terno jako u nás, používá se daleko méně. Opět jeden z receptů pro bezlepkáře, vegetariány nebo lidi s alergií na laktózu. Suroviny jsou běžně k dostání ať už v lepších supermarketech nebo vietnamských večerkách.
Kdo nemá rád pálivé může ubrat na chilli nebo si uvaří něco jiného:-).
Velmi snadné, příprava 15 minut, smažení asi 20 minut.
Bez lepku, masa a laktózy
SUROVINY (3 - 4 porce):
Bramborák:
5 brambor
1 velká cibule (bílá)
2 vejce
2 lžíce kukuřičné mouky
sůl a pepř
olej na smažení
Dip:
2 lžičky bílých sezamových semínek
2 stroužky česneku
2 jarní cibulky
1/4 hrnku sójové omáčky bez lepku
1 lžíce sezamového oleje
2 lžičky třtinového cukru
1 červená chilli paprička
Chybí vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
POSTUP:
Nejdříve si připravíme dip. Na suché pánvi si opražíme sezamová semínka do zlatova. Jakmile máme hotovo dáme stranou, aby vystydla.
Mezitím si nakrájíme najemno chilli papričku (semínka vybereme) a česnek a jarní cibulku nakrájíme na drobná kolečka,
Smícháme tekutiny s cukrem a až se cukr rozpustí, přidáme zeleninu a semínka, dobře promícháme a dáme do mističek.
Na bramborák si okrouháme brambory, které následně nastrouháme.
Cibuli očistíme a nakrájíme najemno.
Vejce rozšleháme a všechny suroviny smícháme dohromady, osolíme a opepříme.
Smažíme na pánvi na troše oleje. Smažíme zvolna a bramboráky udržujeme v teple. Já jsem si je (pokud jsme je hned nesnědli), dávala do pekáče a pak šup do trouby vyhřáté asi na 125 °C.
Podáváme s dipem.
Dobrou chuť přeji!
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments