top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepková KOŘENĚNÁ RÝŽE

Aktualizováno: 8. 11. 2022

Rýže je moje velmi oblíbená surovina. Rýži připravuji velmi často nejen proto, že je samozřejmě přirozeně bezlepková, ale hlavně pro to, že skvěle chutná a je velmi variabilní. Při nákupu není vhodné šetřit.

  • Pro 4 osoby, snadné.

  • Bez lepku, vajec, laktózy a masa.

Suroviny:

  • 1 velký hrnek rýže basmati

  • 2 stejné hrnky vody

  • 1 velká mrkev

  • 1/2 hrnku hrášku

  • 1/2 hrnku zelených fazolek

  • 1 cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 1 lžíce zázvorové pasty (nastrouhaný zázvor)

  • 1 lžička hřebíčku

  • sůl a pepř

  • koření garam masala nebo třeba zelené kari (může být pasta, pokud máme rádi pikantní)

  • olej, ne olivový


Bezlepková KOŘENĚNÁ RÝŽE

Postup přípravy:

  • Rýži si uvaříme podle návodu do měkka, je dobré ji osolit. 1 hrnek rýže, 2 hrnky vody.

  • Nakrájíme si cibuli na kostičky, česnek na plátky. Mrkev očistíme a nakrájíme dle libosti.

  • Ostatní zeleninu umyjeme a osušíme.

  • V hrnci si rozpálíme olej, přidáme cibuli a česnek a chvíli restujeme. Přidáme zázvorovou pastu a počkáme, až se rozvoní, pak hřebíček a ostatní koření. Vše jen rychle orestujeme.

  • Poté přidáme zeleninu a rychle ji osmažíme.

  • K zelenině přidáme uvařenou rýži, kterou už jen prohřejeme. Dochutíme, pokud je potřeba a podáváme.

Kořeněnou rýži můžeme podávat samotnou nebo jako přílohu k masu nebo třeba grilovanému sýru.




Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



41 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentarios


bottom of page