top of page

Bezlepkové KREVETY

Aktualizováno: 4. 11. 2022

Krevety máme rádi. Dnes se dají koupit docela běžně, dokonce poslední dobou, v Lidlu, jich asi nakoupili nějak moc, jsou vidět velmi často a ve předvařené variantě, kterou považuji, v létě, za bezpečnější. Osobně čerstvé nekupuji a to ze dvou důvodů. 1. jejich čištění mě nebaví a za 2. pokud se okamžitě nezpracují, velmi rychle podléhají zkáze.


  • Velmi snadné, příprava 10 minut, marinování - nechávám přes noc, ale můžete asi vynechat nebo zkrátit.

  • Bez lepku, laktózy a vajec.


SUROVINY:

  • 1 balení předvařených krevet

  • šťáva z 1 citronu nebo limety

  • 4 lžíce olivového oleje

  • 1 bobkový list

  • sůl, pepř a kdo má rád chilli nebo klidně i jiné koření, které vám vyhovuje, můžete jistě trochu experimentovat. Já ráda používám Indické variace, ale je to samozřejmě na vás.

  • 3 jarní cibulky

  • 3 stroužky česneku

  • 1 malá cuketa

  • 10 cherry rajčátek


Bezlepkové KREVETY


POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Olivový olej smícháme s citronovou šťávou, přidáme bobkový list a krevety, promícháme a necháme přes noc v lednici marinovat.

  • Před přípravou si necháme krevety dojít do pokojové teploty.

  • Očistíme si jarní cibulku a nakrájíme, česnek nasekáme na plátky.

  • Cuketu si očistíme a nakrájíme na 1/2 kolečka, rajčátka omyjeme a rozpůlíme.

  • Na troše olivového oleje osmažíme cibulku a česnek asi 1 minutu, poté přidáme cuketu, rychle orestujeme. Dále přidáme krevety, které stačí je krátce restovat aby se prohřály, osolíme a opepříme a nakonec přidáme rajčátka a máme hotovo. Pokud máme petrželku, můžeme jí pokrm dozdobit.

  • Krevety můžeme podávat např. s bezlepkovými těstovinami, rýží nebo třeba jenom se zeleninou, salátem nebo bezlepkovým pečivem.


Dobrou chuť!


Bezlepkové KREVETY

Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



Comments


© 2020-2025 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Matricaria Chamomilla s.r.o.

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, Jednatelka společnosti

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, DIČ: CZ 023 62 597 (plátce DPH) 

Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze   

Kontaktní e-mail: info@celiakarna.cz    

  • YouTube
  • Spotify
  • Celiakarna
  • Celiakarna.cz
bottom of page