Snadná a rychlá večeře. Pro tuto úpravu se hodí tzv. kuřecí svíčková, která je jemná a připravuje se velmi rychle. Ale pozor! Maso vždy necháme dojít pokojové teploty a rychle restujeme na předem rozehřáté pánvi.
Velmi snadné
Příprava 10 minut naložení, nejméně 2 hodiny marinování a restování cca. 5 minut
Suroviny pro 4 osoby:
4 kuřecí prsa
2 cm zázvoru
4 stroužky česneku
hrst koriandru (čerstvý)
sůl, pepř
olej na smažení
Postup přípravy:
Prsa si nakrájíme na proužky. Očistíme si zázvor a nastrouháme najemno na struhadle. Česnek si oloupeme a rozdrtíme, koriandr omyjeme a nalámeme, nekrájíme. Maso smícháme se zázvorem, česnekem a koriandrem, zakápneme olejem, přikryjeme potravinářskou folií a necháme marinovat. Nejlépe přes noc v lednici.
Po dostatečném odležení v marinádě maso necháme dojít pokojové teploty, rozehřejeme olej na pánvi, osolíme a opepříme a restujeme do zlatova.
Podáváme s rýží nebo zeleninovým salátem.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments